• Noua tehnologie a luat-o pe căi neobișnuite, uneori enervante, în discuțiile îndelungate cu unii dintre primii utilizatori.
  • O serie de alte mari companii de tehnologie, inclusiv Google, lucrează la servicii similare.
  • Microsoft se aștepta ca chatbotul său să răspundă uneori inexact.

Microsoft va începe să limiteze conversațiile cu noul chatbot din motorul său de căutare Bing la cinci întrebări pe sesiune și la 50 de întrebări pe zi, a anunțat vineri compania.

Microsoft a lansat o nouă versiune a Bing, care combină motorul de căutare cu tehnologia de inteligență artificială construită de OpenAI, un start-up din San Francisco, în cadrul unui eveniment organizat în campusul său din Redmond, Washington, în urmă cu mai puțin de două săptămâni.

O serie de alte mari companii de tehnologie, inclusiv Google, lucrează la servicii similare. Dar Microsoft s-a mișcat rapid pentru a obține un avantaj tehnologic față de concurenții săi, iar compania a promis că inteligența artificială va fi integrată în cele din urmă într-o gamă largă de produse.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA

Microsoft se aștepta ca chatbotul său să răspundă uneori inexact și a integrat măsuri de protecție împotriva persoanelor care încearcă să facă chatbotul să se comporte ciudat sau să spună lucruri dăunătoare. Cu toate acestea, primii utilizatori care au avut conversații deschise și personale cu chatbotul au găsit răspunsurile acestuia neobișnuite – și uneori înfiorătoare.

Acum, oamenii vor fi invitați să înceapă o nouă sesiune după ce pun cinci întrebări și chatbotul răspunde de cinci ori. Sesiunile de chat foarte lungi pot deruta modelul de chat subiacent”, a declarat vineri Microsoft.

Miercuri, compania a scris într-o postare pe blog că nu și-a imaginat pe deplin” că oamenii folosesc chatbotul pentru o descoperire mai generală a lumii și pentru divertisment social”. Chatbotul nou creat a devenit repetitiv și, uneori, irascibil în conversațiile lungi cu utilizatorii, a spus aceasta.