• A devenit Norvegia parte a Nigeriei? Diplomații din Norvegia și Nigeria s-au întrebat dacă Musk se pricepe la geografie, după ce Twitter a făcut confuzie între cele două țări.
  • La aproximativ patru ore de la solicitarea ministerului norvegian de externe, Twitter a rectificat greșeala.
  • Confuzia a stârnit chicoteli în rândul utilizatorilor rețelei de socializare.

Diplomații din Norvegia și Nigeria s-au întrebat dacă Elon Musk se pricepe la geografie, după ce platforma de socializare Twitter a părut să facă confuzie cu privire la cele două țări, conform France Presse.

Ca parte a noului proces de verificare al Twitter, premierul norvegian Jonas Gahr Støre și-a actualizat marți contul pentru a spune că este „oficial guvernamental nigerian” .

Același lucru s-a întâmplat și cu ministrul de externe al Norvegiei, Anniken Huitfeldt – și chiar și ministerul de externe din Oslo și-a actualizat automat biografia de pe Twitter pentru a-l descrie ca fiind o „organizație guvernamentală din Nigeria” .

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„Dragă @TwitterSupport” , a scris Ministerul de Externe.

„Oricât de mult ne bucurăm de relațiile noastre bilaterale excelente și de apropierea alfabetică strânsă cu Nigeria, am aprecia foarte mult dacă ne-ai putea eticheta drept Norvegia” , a mai spus contul ministerului, cu un emoji care face cu ochiul.

„P.S. Acest lucru este valabil și pentru prim-ministrul @jonasgahrstore și ministrul de externe @AHuitfeldt” .

Până în prezent nu a existat niciun răspuns oficial din partea Twitter, iar eroarea a fost corectată ulterior.

Între cele două capitale – Oslo și Abuja – sunt mai mult de 7.500 km, iar noul proprietar al Twitter, Elon Musk, s-a născut și a crescut în Africa de Sud. Nu este clar ce a provocat eroarea.