• Internet Watch Foundation spune că abuzurile sexuale constatate au inclus, în unele cazuri, penetrarea sexuală cu obiecte de uz casnic.
  • IWF identifică și elimină imaginile și videoclipurile online cu abuzuri asupra copiilor și oferă publicului un loc unde să raporteze abuzurile în mod anonim.
  • Caracterul obișnuit al obiectelor folosite pentru plăcerea sexuală a celor care le privesc, combinat cu dovezile din viața de zi cu zi a copilăriei din aceste imagini, demonstrează realitatea crudă a situației.”

Copii de doar șapte ani sunt constrânși de agresori să se filmeze în timp ce realizează cele mai grave forme de abuz sexual asupra copiilor, a avertizat o organizație caritabilă. Analiștii de la organizația caritabilă pentru protecția copiilor Internet Watch Foundation (IWF) au descoperit aproape 900 de cazuri de materiale de categoria A de abuz sexual asupra copiilor în doar cinci zile.

Directorul executiv al IWF, Susie Hargreaves, a declarat că organizația caritabilă a împărtășit detaliile materialelor pentru „a face cunoscută realitatea crudă a situației” și a declarat că guvernul trebuie să reintroducă proiectul de lege privind siguranța online pentru a proteja copiii.

Proiectul de lege va obliga platformele online să găsească și să retragă conținutul ilegal pentru a proteja utilizatorii, în special copiii. IWF identifică și elimină imaginile și videoclipurile online cu abuzuri asupra copiilor și oferă publicului un loc unde să raporteze abuzurile în mod anonim.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Referitor la ultimele constatări ale IWF, dna Hargreaves a declarat: „Aceste date șocante au rolul de a spulbera orice iluzie conform căreia aceste imagini reprezintă pur și simplu copii care își explorează în mod natural sexualitatea. Caracterul obișnuit al obiectelor folosite pentru plăcerea sexuală a celor care le privesc, combinat cu dovezile din viața de zi cu zi a copilăriei din aceste imagini, demonstrează realitatea crudă a situației.”

Agresorii obțin un acces fără precedent

Hargreaves eclarat că este „vital” ca proiectul de lege să fie retrimis în parlament și că întârzierile suplimentare „amenință” viitorul proiectului de lege și oportunitățile de a proteja copiii online.

„Prădătorii obțin un acces fără precedent la copiii noștri în locuri în care credem că ar trebui să fie în siguranță și protejați”, a adăugat ea.

IWF identifică și elimină imaginile și videoclipurile online cu abuzuri asupra copiilor și oferă publicului un loc unde să raporteze abuzurile în mod anonim.