O reclamă la un ou de ciocolată în care doi bărbați se sărută scandalizează internauții: „Vinde sex copiilor“. VIDEO

O reclamă la un ou de ciocolată, în care doi bărbați se sărută, ținta criticilor: „Vinde sex copiilor“. VIDEO Sursă foto: Captură video/Youtube
  • O companie britanică de dulciuri a stârnit critici în mediul online
  • Cadbury este acuzată că „vinde sex copiilor“, din cauza unei reclame în care doi bărbați se sărută, în timp ce savurează un ou de ciocolată
  • Peste 26.000 de persoane au semnat o petiție prin care cer interzicerea reclamei

O reclamă a companiei de dulciuri Cadbury la oul său de ciocolată stârnește controverse în social media, brand-ul fiind acuzat de internauți că „vinde sex copiilor“, scrie New York Post.

Noua reclamă, lansată cu ocazia sărbătoririi a 50 de ani de la apariția renumitului Cadbury Creme Egg’s, arată doi bărbați care se sărută, în timp ce savurează împreună un Creme Egg.

Imaginile i-au scandalizat pe internauți, mai mult de 26.000 de persoane semnând o petiție prin care cer interzicerea reclamei, pe motiv că este ofensatoare: „Prin alegerea unui cuplu de același sex, cei de la Cadbury au sperat în mod clar să provoace controverse și să scape de critici. Membrii comunității LGBT și-au exprimat și ei antipatia față de această campanie“.

Inițiatorul petiției mai acuză campania că folosește conținut sexual explicit care are efecte negative asupra copiilor: „Expunerea copiilor la conținut sexual explicit constituie o formă de «educare». Se știe că cei mici copiază de cele mai multe ori ceea ce văd pe ecran“.

Reacția Cadbury

Compania deținută de Mondelez International se apără: „Cadbury a fost întotdeauna un brand progresist care transmite un mesaj de incluziune, fie că este vorba de produsele sale sau de campanii sociale. Suntem mândri de reclama noastră Golden Goobilee care arată numeroasele moduri în care toată lumea se poate bucura de un ou de ciocolată Cadbury. Pentru a ilustra acest lucru și a arăta bucuria dată de produsele noastre, un cuplu din viața reală care împarte un Cadbury Creme Egg a fost inclus în reclamă“.

Mondelez, care nu are în plan să elimine campania, a adăugat: „Actorii din reclamă erau din aceeași gospodărie. De asemenea, ne-am asigurat că distanțarea socială și măsurile de igienă stricte au fost respectate la filmarea noii reclame“.