- Tot mai multe persoane apelează la statutul de „ghost” pe rețelele sociale.
- Statutul de „ghost” îți poate oferi timp pentru procesarea emoțiilor, spune Grazziela Dan.
- Ai anxietate socială? Poți trece la „ghost” uneori, susține Grazziela Dan.
Rețelele sociale sunt locul unde îți poți face prieteni și te poți afirma, însă, uneori, pot deveni copleșitoare. Potrivit CNN, în această situație, tot mai multe persoane aleg să treacă la statutul de „ghost”. Este asta o soluție bună? Psihologul Grazziela Dan crede că uneori acest statut îți oferă un respiro emoțional și o protecție în fața anxietății sociale.
Advertisment
Există beneficii în a-ți trece contul la „ghost” pe rețelele sociale?
„Ghosting este un cuvânt relativ nou. Înseamnă dispariție, dar nu neapărat doar de pe rețelele de socializare. Și în viață avem anumite situații și perioade de ghosting atunci când oamenii dispar din viața noastră fără să știm de ce. Persoana care dispare din viața noastră, care aplică acest ghosting își ia partea de diminuare a anxietății provizoriu, pentru că pe termen lung nu se rezolvă nimic. Dispar atunci când nu știu ce trebuie să facă. Putem apela la ghosting când suntem într-o situație periculoasă și nu există o altă soluție. Ghosting-ul nu este ceva pozitiv. În relațiile cu partenerul este ceva ce poate duce la stima de sine scăzută, dar trebuie să înțelegem că facem tot ce putem și anumite lucruri nu țin de noi”, a declarat Grazziela Dan, psiholog, pentru Aleph News.
Recomandări
Citește și
- Inteligența Artificială sperie multinaționalele. Expert HR: „Trebuie să învățăm și să ne pregătim pentru un nivel de complexitate diferit și crescut al joburilor”
- Ion Cristoiu: Cum m-am apucat de Candiano-Popescu
- Imaginile fake generate de chatbot-ul lui Musk, Grok-2, au inundat platforma X. În ce ipostaze apar Trump și Kamala Harris
Partenerii noștri