• Pagina de Facebook a Senatului a fost lansată în 2013 şi abandonată în 2017
  • Procesul birocratic al Senatului nu s-a aliniat regulilor implementate de Facebook
  • Postările vor fi dedicate transparentizării activităţii instituției

Senatul s-a împiedicat de propria birocrație. Din 2017 a lipsit de pe Facebook, pentru că a avut pagina blocată. Deblocarea paginilor se face cu ajutorul unei cărți de identitate sau al unui certificat de înregistrare a unei companii, documente pe care Senatul nu le putea prezenta.

Recent a aparut primul mesaj pe contul Senatului.

„Pagina oficială a Senatului României se redeschide după 3 ani de inactivitate. Este o realitate faptul că procesul birocratic al instituției nu s-a aliniat noilor reguli implementate de Facebook. Pagina instituției a fost lansată în 2013 și abandonată in 2017, astfel încât normele de siguranță privind proprietatea paginii nu au fost actualizate. Deblocarea ei a fost condiționată fie de un act de identitate al unei persoane, fie de un certificat de înregistrare care să ateste existența unei companii. După cum știm, Senatul României nu se încadrează la niciun criteriu menționat anterior. Cu toate acestea, demersul nostru înaintat către Facebook începând cu 23 decembrie 2020 a avut succes, pagina fiind redeschisă.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Postările vor fi dedicate transparentizării activității instituției și a procesului legislativ.

Vă încurajăm să ne trimiteți sugestii despre informațiile pe care le considerați utile despre Instituția Senatului și pe care doriți să le aflați de pe această pagină.“

Prima postare a strâns deja reacții: oamenii vor ca ședințele de plen să fie transmise LIVE. Iată câteva comentarii:

Gabriel Chelariu: „Foarte frumos, când aveți de gând să respectați voința poporului, respectiv 300 de parlamentari, urmare referendumului și deciziei CCR?“

Doina Aiordăchioai: „Dacă la dumneavoastră apare „inactivitate”, cum și de ce s-au încasat salarii?????“

Edi Iulian: „Transparentizare! Tot ce poate fi transparent sa fie înregistrat și să poata fi disponibil în acces liber pe site-ul senatului.“