• 30 iunie este Ziua Mondială a Rețelelor Sociale.
  • Patriarhul Daniel a vorbit despre rolul rețelelor sociale.
  • Patriarhul Daniel spune că platformele trebuie folosite cu discernământ și responsabilitate.

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Rețelelor Sociale spunând că platformele trebuie folosite cu discernământ și responsabilitate.

În mesajul său, Patriarhul a vorbit despre importanța rețelelor sociale în perioada pandemiei.

„În contextul pandemiei, platformele de socializare s-au dovedit a fi un mijloc misionar și pastoral foarte util, întrucât o mare perioadă de timp credincioșii nu au putut participa fizic la slujbele Bisericii. Astfel, transmiterea slujbelor online a reprezentat o mângâiere sufletească, o sursă de pace și bucurie mai ales că foarte mulţi oameni au suferit de singurătate, anxietate, nesiguranţa zilei de mâine, teama de îmbolnăvire și de moarte”, scrie în mesajul Patriarhului Daniel.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Liderul bisericii mai spune că Ziua Mondială a Rețelelor Sociale, serbată anual la data de 30 iunie, „este un prilej de a-i felicita pe toți cei care utilizează platformele sociale pentru promovarea cuvintelor şi faptelor bune ale oamenilor, nu pentru a genera conversații conflictuale și ofensatoare.”

„Să folosim cu discernământ și responsabilitate rețelele sociale în duhul solidarității, respectului și iubirii de semeni, potrivit cuvintelor Sfântului Apostol Pavel: Nu faceţi nimic din duh de ceartă, nici din slavă deşartă, ci cu smerenie unul pe altul să-l socotească mai de cinste decât el însuşi. Să nu caute nimeni numai ale sale, ci fiecare şi ale altuia”, este sfatul lui Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.