• Instagram a introdus în Franţa un „buton de siguranţă”.
  • Utilizatorii Instagram din Franța pot să apeleze direct o linie telefonică de urgență.
  • Asociaţia e-Enfance, parteneră în cadrul iniţiativei: este un instrument eficient.

Instagram introduce în Franța un „buton de siguranță”. Utilizatorii vor putea astfel să apeleze la un număr de urgență, scrie Telecompaper.

Aceasta este o premieră mondială și vine în ajutorul victimelor supuse ciber-hărţuirii. Orice persoană care semnalează un caz de hărţuire online poate apăsa de acum pe butonul de apel telefonic. Apelul o să îl pună în legătură cu psihologi şi jurişti de la 3018, linia naţională de asistenţă pentru victimele violenţei digitale.

Linia este deschisă zilnic, între orele 09:00-23:00

„Cerem de ani de zile un ‘buton de siguranţă’ (‘safe button’) şi am cerut unul şi la nivel european”, a declarat Justine Atlan, directoare generală a asociaţiei e-Enfance.
„A fost nevoie de puţin mai mult timp pentru a fi înţeleși, dar suntem mulţumiţi că a fost integrat accesul direct”, a explicat Justine Atlan.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
MENIU A LA GREC
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT

Tik-Tok ia inițiativă

Și pe TikTok, utilizatorilor care semnalează un caz de hărțuire, li se oferă acum un link care îi trimite către linia națională de asistență.

Numărul victimelor hărțuirii online

În Franţa, un sfert dintre familii s-au confruntat deja cu problema ciber-hărţuirii unui minor,potrivit unui sondaj recent realizat pentru e-Enfance, asociație parteneră în inițiativă.

Datele arată că: un sfert dintre elevii din învăţământul primar s-au confruntat deja cu această problemă, procentul crescând odată cu vârsta. Astfel că în școala gimnazială vorbim de 25% şi în cazul liceenilor- ne confruntăm cu un procent de 27%. În total, 86% dintre tinerii cu vârste între 8 şi 18 ani sunt înregistraţi pe reţelele sociale – 67% dintre şcolarii din învăţământul primar, 93% dintre elevii de gimnaziu şi 96% dintre elevii de liceu.