Premiile Oscar 2021. „Colectiv” nu a câștigat la niciuna cintre cele două categorii la care fusese nominalizat. LISTA COMPLETĂ A CÂȘTIGĂTORILOR

Premiile Oscar 2021. Filmul românesc „Colectiv” nu a câștigat la niciuna dintre cele două categorii (Documentar și Cel mai bun film străin) la care fusese nominalizat. „Nomadland” și regizorul de origine chineză Chloé Zhao sunt marii câștigători ai festivității din acest an.

Lista câștigătorilor:

Cel mai bun regizor: Chloé Zhao, “Nomadland”;

Cineasta chineză Chloe Zhao a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună regie cu filmul „Nomadland”

Cel mai bun film: “Nomadland”;

Lungmetrajul „Nomadland” a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun film.

Cea mai bună actriță într-un rol principal: Frances McDormand, “Nomadland”;

Frances McDormand a câştigat duminică seară, la Los Angeles, premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, în cadrul celei de a 93-a gale organizate de Academia de film americană, graţie interpretării sale din filmul „Nomadland”.

Cel mai bun actor într-un rol principal: Anthony Hopkins, “The Father”;

Anthony Hopkins a devenit cel mai vârstnic câştigător al premiului Oscar în categoriile de interpretare după ce a fost recompensat duminică seară, la Los Angeles, cu trofeul pentru cel mai bun actor în rol principal, la cea de-a 93-a ediţie a galei de decernare a premiilor Academiei de film americane, graţie interpretării sale din lungmetrajul „The Father”, relatează contul de Twitter al evenimentului.

Cea mai bună actriță într-un rol secundar: Yuh-jung Youn, “Minari”;

Actriţa sud-coreeană Yuh-Jung Youn a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar.

Cel mai bun actor într-un rol secundar: Daniel Kaluuya, “Judas and the Black Messiah”

Daniel Kaluuya a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar graţie interpretării sale din lungmetrajul „Judas and the Black Messiah”.

Cel mai bun film de animație: “Soul”

Cea mai bună coloană sonoră: “Sound of Metal”

Cea mai bună melodie originală: “Fight For You,” Judas and the Black Messiah

Cel mai bun scenariu: “Promising Young Woman,” Emerald Fennell;

Emerald Fennell, scenarista şi regizoarea filmului „Promising Young Woman”, a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu original la cea de-a 93-a gală de decernare a premiilor Academiei de film americane, organizată duminică seară la Los Angeles.

Cel mai bun film străin: “Another Round” (Danemarca);

Filmul danez „Another Round”, regizat de Thomas Vinterberg, a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj internaţional.

Cel mai bun documentar: “My Octopus Teacher”.

Cel mai bun scenariu adaptat: ”The Father”

Christopher Hampton şi Florian Zeller, scenariştii filmului „The Father”, au câştigat duminică seară, la Los Angeles, premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat, la cea de-a 93-a ediţie a galei premiilor decernate de Academia de film americană.

Cele mai bune efecte vizuale: „Tenet”

Cel mai bun scurtmetraj live-action: “Two Distant Strangers”

Cel mai bun scurtmetraj documentar: “Colette”

În cadrul galei a fost acordat premiul umanitar Jean Hersholt către ”Motion Picture and Television Fund” pentru ajutorul şi asistenţa acordată pe platourile de filmare din timpul producţiilor care au fost lansate pe parcursul pandemiei de coronavirus.