• The Guardian a anunțat ieri că va taia 180 de posturi, printre care 70 de posturi de jurnalist.
  • Tabloidele Daily Mirror, Daily Express și Daily Stars au anunțat și ele tăierea a 550 de posturi împreună.
  • Pandemia a creat „perspective financiare nesustenabile pentru The Guardian” spun șefii The Guardian.

Criza economică declanșată de pandemia de coronavirus afectează puternic presa. The Guardian ar putea renunța la 180 de posturi de muncă, dintre care 110 sunt din departamentele de publicitate, iar 70 sunt posturi de jurnalist.

Redactorul-șef, Katharine Viner, cât și directorul executiv al Guardian Media Group, Annette Thomas, le-au spus angajaților că pandemia a creat „perspective financiare nesustenabile pentru The Guardian”, cu venituri preconizate să scadă cu peste 25 milioane lire sterline pentru bugetul pe anul viitor.

Proprietarul ziarelor Daily Mirror, Daily Express și Daily Star urmează să taie și ei 550 de locuri de muncă pe fondul scăderii veniturilor din publicitate. Un alt motiv ar fi și scăderea vânzărilor tabloidelor tipărite.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Reach, care publică, de asemenea, titluri din presa locală și regională în Marea Britanie, a anunțat marți că își va reduce forța de muncă cu 12 la sută pentru a diminua costurile cu 35 de milioane de lire sterline.

Și în Franța sunt probleme. Cel mai urmărit canal de știri BFMTV și postul de radio RMC, deținute de NextRadioTV, sunt vizate de un plan de restructurare agresiv. Sunt în pericol până la 380 de contracte pe termen nedeterminat, adică o treime din totalul de 1300 de salariați.