• Pe 23 aprilie 2005 a fost postat primul clip pe platforma YouTube.
  • “Me at the Zoo” a strâns până astăzi peste 160 de milioane de vizualizări.
  • Jawed Karim este unul dintre fondatorii YouTube.
  • Mircea Bravo: YouTube-ul generează sute de mii de job-uri la nivel planetar.

Îţi spun că astăzi se împlinesc 16 ani de la primul videoclip urcat pe platforma Youtube.

Pe 23 aprilie 2005, utilizatorul „Jawed” a postat un filmuleţ intitulat „Me at the Zoo”. În 16 ani, clipul de 18 secunde a strâns peste 160 de milioane de vizualizări.  Filmat la San Diego, în Statele Unite, în acest video apare un tânăr care vorbeşte despre lungimea trompei elefanţilor care se aflau în spatele lui.

Îţi spun ceva ce nu ştiai, protagonistul videoclipului postat nu este chiar oricine. Este Jawed Karim, unul dintre fondatorii YouTube. Dar de atunci până acum a trecut ceva timp, iar platforma s-a schimbat cosniderabil. Au apărut creatori de conţinut iar formatul este complet diferit faţă de acum 16 ani. Despre lucrurile astea îţi spune mai bine Mircea Bravo. A început să creeze conţinut în 2014, astfel este printre pionerii creatorilor de conţinut din România.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Mircea Bravo, creator de conţinut: „În 2005 era ceva gen ca o chestie naivă, ca o experienţă. Când am început eu să mă uit la lumea Youtube-ului, prin 2010, când totul era format din “Epic Fail Compilation”, numa’ chestii din care să râzi. Eu în 2014 am intrat în lumea asta şi cred că de atunci au şi început primii care o făceau într-un mod profesionist. “Profesionist” înseamnă că asta  făceau constant, ca o profesie. Şi acum pot spune că YouTube-ul cred că generează o grămadă de job-uri. Zeci de mii, sute de mii de job-uri la nivel planetar.