• Pentru Facebook și Instagram, profitul este mai important decât drepturile omului.
  • Platformele de social media acordă un tratament preferential postărilor politicienilor și vedetelor care încalcă regulile comunității virtuale.
  • Declarația aparține Consiliul independent de elaborare a politicilor Meta.

Pentru Facebook și Instagram, profitul este mai important decât drepturile omului. Cele două platforme acordă un tratament preferential postărilor politicienilor și vedetelor care încalcă regulile comunității virtuale. Declarația aparține Consiliul independent de elaborare a politicilor Meta.

Potrivit Forbes, în urma unei investigații care s-a derulat de-a lungul unui an, Consiliul de monitorizare al Facebook a solicitat revizuirea sistemului cunoscut sub numele de verificare încrucișată” , care protejează utilizatorii celebri de reglementărle pentru conținut ale Facebook.

În timp ce reprezentanții Meta au declarat în fața Consiliului că verificarea încrucișată are drept scop protejarea drepturilor omului, am constatat că programul pare mai preocupat să satisfacă apetitul pentru afaceri” , au declarat reprezentanții Consiliului.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Prin oferirea unei protecții suplimentare anumitor utilizatori selectați în mare parte în funcție de interesele de afaceri, verificarea încurcișată permite ca un conținut care altfel ar fi eliminat rapid să rămână pe platformă pentru o perioadă mai îndelungată de timp, ceea ce ar putea cauza prejudicii platformei” , au completat aceștia.

Ce este Consiliul de monitorizare

Consiliul de monitorizare este un organism de verificare independent, înființat în 2018 de către directorul general al Meta, Mark Zuckerberg. Consiliul arată că a aflat despre felul în care funcționează verificarea încrucișată în 2021, în timp ce examina decizia Facebook de a-l suspenda pe fostul președinte american Donald Trump.

The Wall Street Journal a dezvăluit că Facebook a operat un sistem de moderare a conținutului cu dublu standard, care făcea ca utilizatorii obișnuiți să fie supuși regulilor Facebook, dar nu și utilizatorii VIP, care erau introduși în secret în programul de verificare încrucișată.

Donald Trump, Neymar sau Zuckerberg printre cei vizați

Trump se afla pe lista specială, la fel ca și Zuckerberg însuși și chiar starul brazilian de fotbal Neymar.

În urma raportului Wall Street Journal, Meta a cerut Consiliului de monitorizare în septembrie 2021 să revizuiască sistemul și să înainteze metode de a-l repara.

Din cauza verificărilor încrucișate, conținutul identificat ca încălcând regulile Meta este lăsat pe Facebook și Instagram atunci când se viralizează și ar putea fi nociv” , a spus consiliul.

Consiliul a făcut 32 de recomandări în privința modului prin care se poate remedia problema, spunând că postările care încalcă regulile Meta și intră în categoria gravitate ridicată” la o primă evaluare ar trebui să fie eliminate sau ascunse în timp ce are loc o revizuire ulterioară” .

Un astfel de conținut nu ar trebui să fie permis pe platformă și să acumuleze vizualizări doar pentru că persoana care l-a postat este un partener de afaceri sau o celebritate” .