• Cartea a fost împrumutată în anii ’40 și a fost returnată abia de curând.
  • De regulă, librăriile din SUA împrumută cărțile pe o perioadă de maxim trei săptămâni, perioadă ce poate fi prelungită de două ori, până la nouă săptămâni.
  • Pe lângă carte, librăria a primit și un bilet: „Poate ați putea lua în considerare să renunțați la taxă, deoarece Mary a murit în 1967?”.

O familie din statul american Michigan a scăpat de taxă record de întârziere. Cartea a fost împrumutată în anii ’40 și a fost returnată abia de curând, informează Fox News.

De regulă, librăriile din SUA împrumută cărțile pe o perioadă de maxim trei săptămâni, perioadă ce poate fi prelungită de două ori, până la nouă săptămâni. Totuși, manualul „Studii Sociale” a fost împrumutat timp de aproximativ 70 de ani.

„Câteodata, cărțile librăriei se pierd pentru câteva zile sau săptămâni… dar ce ziceți de una care a fost dispărută timp de 70 DE ANI?! Am intrat recent în posesia unui retur FOARTE întârziat: o copie al curriculumului de Studii Sociale pentru elevii de clasa a treia până în clasa a șasea” a scris contul oficial al Ann Arbor District Library pe Twitter.

Mary Rowland Fisher a împrumutat cartea în anii ’40, fiind returnată abia acum, de către nora acesteia. Librăria locală, Ann Arbor District Library, a postat un mesaj pe Twitter cu această ocazie.

Pe lângă carte, aceștia au primit și un bilet: „Poate ați putea lua în considerare să renunțați la taxă, deoarece Mary a murit în 1967?”. Răspunsul librăriei a fost și mai amuzant: „Puf! Considerați-o ștearsă!”.

În prezent, regula librăriei locale prevede o taxă de 25 de cenți pentru fiecare zi de întârziere. Astfel, familia ar fi trebuit să plătească aproximativ 7.000 de dolari, dar conform răspunsului de pe Twitter, „puf”, aceasta a fost ștearsă.