• Credincioșii pot forma grupuri de rugăciune pe Facebook.
  • Instrumentul este disponibil doar în Statele Unite.
  • Utilizatorii pot fi notificați pentru a-și aduce aminte să se roage din nou a doua zi.

Facebook vrea să aducă enoriașii pe platformă. Rețeaua socială a introdus un sistem de rugăciuni, prin care utilizatorii se pot întâlni virtual pentru a se ruga.

Credincioșii pot forma grupuri de rugăciune pe Facebook, instrumentul fiind disponibil doar în Statele Unite, scrie Reuters.

Facebook e de părere că enoriașii reprezintă o comunitate importantă pentru a crește participarea pe rețeaua socială. Încă din 2017, CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg a dat bisericile ca exemplu pentru modalități de a conecta compania cu lumea. Facebook crea atunci chiar și o echipă care să se concentreze pe „parteneriate de credință“. Pandemia de Covid-19 a urgentat eforturile, spune șefa echipei, Nona Jones.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Sistemul de rugăciune a fost creat după ce Facebook a observat că a crescut numărul de persoane care cer și oferă rugăciuni în timpul pandemiei, a spus Jones, care este și pastor în Florida: „Una dintre cele mai mari comunități care folosește produse Facebook sunt oamenii credincioși. Când ne-am uitat pe datele legate de consumul de social media în pandemie am văzut o creștere masivă în categoria de spiritualitate“.

A fost organizat chiar și primul summit virtual de credință cu lideri religioși, luna trecută. În timpul evenimentului live, difuzat live pe Facebook, liderii religioși au comunicat cu comunitățile religioase în timp ce pe ecran curgeau emoji-uri cu inimioare.

De asemenea, în viitor, liderii religioși ar putea să își țină ceremoniile online, cu ajutorul instrumentelor de realitate virtuală și realitate augmentată, spune CEO-ul Facebook, Sheryl Sandberg.

Pentru ce folosesc americanii sistemul de rugăciuni

O femeie a folosit instrumentul pentru a cere rugăciuni pentru o mătușă bolnavă de Covid-19, în timp ce alți utilizatori de pe grup au reacționat prin apăsarea butonului „M-am rugat“.

Alții au cerut rugăciuni pentru „o fată care a suferit o decepție în dragoste“, pentru examenul auto al unui fiu sau pentru probleme cu o firmă de asigurări.

În plus, o altă funcție a sistemului este aceea că utilizatorii pot fi notificați pentru a-și aminti să se roage din nou a doua zi.