• Snapchat bate palma cu aplicaţia de meditaţie Headspace şi creează Headspace Mini.
  • Poţi medita chiar atunci când navighezi prin Snapchat şi vezi ce mai postează prietenii tăi.
  • Social Media poate da stări de anxietate: „Trebuie să fiu foarte atentă să fiu plăcută de ceilalţi” – Ana-Maria, user Snapchat.

Snapchat este folosit de tineri cu vârste cuprinse între 13 şi 34 de ani, adică cei care cad cel mai rapid în anxietatea sau depresia generată de social media.

Headspace a gândit exerciţii speciale pentru utilizatorii Snapchat astfel încât să simţi mai puţină presiune socială, dar şi să fii mai blând cu tine şi cu cei din spaţiul tău virtual.

Headspace nu va încasa venituri din această colaborare, însă, poate fi un canal prin care pot atrage noi clienți.

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT

„Simt aşa, ca o mare responsabilitate legat de tot ceea ce postez pentru că trebuie să fiu foarte atentă să fiu plăcută de ceilalţi oameni. Uneori este mai mic numărul de vizualizări, alteori este mai mare şi atunci când este mai mic, mă întreb ce am făcut greşit”, mărturisește Ana-Maria Abăluţă, utilizator Snapchat.

Cum explică un psiholog fenomul Snapchat și meditația

„Îşi doresc să aibă şi ei sau să obţină anumite abilităţi pe care le observă la ceilalţi. Faptul că nu pot să arate prietenilor ceva special care să atragă atenţia, îi determină să se devalorizeze şi să-şi minimalizeze calităţile şi potenţialul”, explică Keren Rosner, psiholog.

„Meditaţia este benefică şi ajută, însă, se potriveşte mai puţin adolescenţilor şi tinerilor pentru că ei sunt, în general, atraşi de acţiune şi relaţionare.

Însă, dacă forma în care este prezentată meditaţia şi dacă adolescentul poate să fie captivat, va descoperi posibilitatea lui de deconectare”, a adăugat psihologul.