• În timp ce Snapchat este cunoscut pentru că le permite utilizatorilor să trimită chat-uri și fotografii care dispar, numite snap-uri, apelurile video au devenit o caracteristică populară a aplicației, potrivit companiei.
  • La fel ca în cazul aplicației, versiunea web a Snapchat se deschide direct la camera foto pentru a-i încuraja pe utilizatori să trimită fotografii prietenilor.
  • Luna trecută, Snap a introdus un nou serviciu de abonament plătit numit Snapchat+, cu potențialul de a-și spori veniturile.

Spre deosebire de multe alte platforme de socializare, Snapchat a fost disponibil doar pe mobil încă de la lansarea sa în urmă cu peste un deceniu. Însă luni, compania a lansat o versiune web a popularei aplicații de mesagerie.

Scopul este de a le oferi utilizatorilor libertatea de a trece de la telefon la computer, în timp ce își continuă conversațiile pe platformă. Dar noua opțiune pentru desktop ar putea ajuta Snapchat (SNAP) să se confrunte cu un rival surprinzător: Zoom, scrie CNN.

În timp ce Snapchat este cunoscut pentru că le permite utilizatorilor să trimită chat-uri și fotografii care dispar, numite snap-uri, apelurile video au devenit o caracteristică populară a aplicației, potrivit companiei. Snapchat a declarat că aplicația sa găzduiește mai mult de 100 de milioane de apeluri video în fiecare lună, cu până la 15 participanți fiecare. Acum, speră ca acest serviciu să devină mai ușor și mai plăcut de utilizat atunci când oamenii se vor alătura acestor apeluri de pe un desktop.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Acum și pe desktop

Ideea este similară cu serviciile de apeluri video precum Zoom (ZM), care a explodat în popularitate în timpul pandemiei, dar cu unele puncte de vânzare unice pentru Snapchat. Utilizatorii vor putea iniția apeluri mai rapid și mai ușor, deoarece sunt deja conectați cu prietenii și pot vedea când sunt alții online, potrivit companiei. Lentilele foto caracteristice Snapchat – cele care îi pot face pe utilizatori să pară că au urechi de câine, pistrui sau alte trăsături – vor fi disponibile în curând și pentru apeluri video pe versiunea web.

La fel ca în cazul aplicației, versiunea web a Snapchat se deschide direct la camera foto pentru a-i încuraja pe utilizatori să trimită fotografii prietenilor. Într-o bară laterală, utilizatorii vor vedea o listă cu conversațiile recente ale prietenilor lor, de unde pot deschide instantanee sau pot începe un chat.

Versiunea web nu va include toate caracteristicile aplicației mobile, cum ar fi „Snap Map”, unde utilizatorii își pot urmări prietenii sau secțiunea de descoperire – cel puțin pentru început, potrivit companiei.

„Având în vedere că atât de mulți membri ai comunității noastre petrec mai mult timp online, fie că este vorba de învățare sau de lucru la distanță, de streaming sau pur și simplu de navigare – am văzut o oportunitate uriașă de a face mai ușor pentru comunitatea noastră să rămână conectată pe tot parcursul zilei”, a declarat un purtător de cuvânt al Snap, compania mamă a aplicației, într-un comunicat.

Fără capturi de ecran

Pentru a proteja siguranța și confidențialitatea utilizatorilor, Snapchat pentru web le interzice utilizatorilor să facă capturi de ecran ale chat-urilor sau ale fotografiilor (aplicația îi alertează pe utilizatori dacă cineva le face capturi de ecran ale chat-ului sau ale fotografiilor). Compania a creat, de asemenea, un „ecran de confidențialitate” pentru a ascunde fereastra Snapchat dacă utilizatorii dau click.

Lansarea are loc în contextul în care Snap, compania mamă a Snapchat, a fost lovită pe Wall Street după ce a înregistrat o pierdere mai mare decât se aștepta în cel mai recent raport de profit și a avertizat ulterior investitorii că și-a redus previziunile pentru următorul trimestru din cauza înrăutățirii situației economice. Acțiunile Snap, care urmează să raporteze rezultatele pentru al doilea trimestru în cursul acestei săptămâni, au scăzut cu 70% de la începutul acestui an.

Luna trecută, Snap a introdus un nou serviciu de abonament plătit numit Snapchat+, cu potențialul de a-și spori veniturile. Versiunea web ar putea fi un punct de atracție pentru noua opțiune de abonament, de 3,99 dolari pe lună. La lansare, versiunea web a Snapchat va fi disponibilă pentru toți utilizatorii din Australia și Noua Zeelandă și pentru utilizatorii Snapchat+ din Statele Unite, Regatul Unit și Canada. Serviciul va fi lansat în curând și pentru abonații Snapchat+ din Europa.