• Statele Unite ale Americii vor să interzică TikTok, dar și alte aplicații chinezești
  • Autoritățile americane se tem că acestea atentează la siguranța națională a țării prin datele pe care le colectează si pe care le transmite Chinei
  • TikTok se apără și spune că astfel de informații sunt false

Statele Unite ale Americii intenționează să interzică aplicațiile de social media chinezești, inclusiv TikTok, a declarat secretarul de stat Mike Pompeo, potrivit CNN.

Pompeo a sugerat, în timpul unui interviu, că această măsură este posibilă, adăugând că autoritățile americane iau lucrurile foarte în serios.

„Cu respect pentru aplicațiile chinezești care se regăsesc pe telefoanele mobile ale oamenilor, vă asigur că Statele Unite se gândește la interzicerea lor”, a spus diplomatul american.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Acesta a adăugat că utilizatorii ar trebui să descarce TikTok doar dacă vor ca informațiile lor private să fie în mâinile Partidului Comunist din China.

TikTok, care este deținut de start-up-ul ByteDance din Beijing, a fost deseori criticat de politicienii americani care acuză faptul că aplicația este o amenințare la securitatea națională, din cauza legăturilor sale cu China. Aceștia au susținut că aplicația ar putea fi obligată să coopereze cu Partidul Comunist.

Totuși, TikTok a explicat că operează independent de ByteDance și că datele colectate sunt stocate în afara Chinei, așadar aceastea nu sunt supuse legilor de la Beijing. De exemplu, datele utilizatorilor americani sunt stocate în SUA, iar o copie de rezervă este în Singapore.

Platforma, care le permite utilizatorilor să înregistreze clipuri video scurte, a explodat din punct de vedere al popularității în toată lumea. A devenit prima aplicație de social media chinezească care a dobândit o asemenea recunoaștere în afara Asiei, cu 315 milioane de descărcări în primele 3 luni ale anului, depășind orice alt record stabilit anterior, potrivit companiei de analiză Sensor Tower.