• Societăţile Române de Televiziune și de Radiodifuziune sunt conduse de directori interimari
  • Curtea Constituțională a stabilit că numirile nu au fost făcute legal
  • Coaliția i-a pus interimari tot pe cei pe care-i pusese în funcție fără respectarea legii: Liviu Popescu la Radio, Ramona Săseanu la TVR

Televiziunea și radioul public au conduceri interimare, pentru 60 de zile, după ce Curtea Constituțională a stabilit că numirile nu au fost făcute legal.

Ramona Săseanu şi Liviu Popescu au fost numiţi directori generali interimari ai SRTV şi SRR de birourile permanente ale Senatului și Camerei Deputaților. Decizia nu poate fi atacată la Curtea Constituțională, dar opoziția ar putea ataca hotărârea în contencios administrativ.

Numirile au fost făcute joi de birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor. Ramona Săseanu şi Liviu Popescu au fost numiți directori generali interimari ai Societăţii Române de Televiziune (SRTV) şi Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) pentru o perioadă de 60 de zile.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a spus că varianta a fost aleasă în urma deciziei de neconstituţionalitate a Curţii Constituţionale pentru a asigura conducerea celor două instituții.

Parlamentarii PSD nu au participat la şedinţa de joi și au anunțat că iau în calcul să atace decizia în contencios administrativ.

Săptămâna trecută, Curtea Constituţională a României (CCR) a admis sesizarea PSD, stabilind că numirile făcute în luna mai sunt neconstituţionale.