• Trump spune că „își dă binecuvântarea“ ca Oracle şi Walmart să cumpere TikTok şi aplicaţia să funcţioneze în SUA
  • Dacă tranzacţia se va concretiza, TikTok va deveni o companie cu sediul în SUA
  • Trump a menționat că noua companie TikTok va fi „controlată în totalitate de Oracle şi Walmart“

După ce ordonase interzicerea aplicației TikTok în SUA începând de azi, 20 septembrie, invocând motive de securitate și faptul că datele colectate de TikTok sunt oferite guvernului chinez, Trump și-a dat „binecuvântarea“ în ceea ce privește încheierea unui parteneriat între TikTok și firmele americane Oracle și Walmart, scrie bbc.com.

Sâmbătă, președintele american a spus că tranzacția va asigura folosirea în siguranță a aplicației a 100 de milioane de americani: „Securitatea va fi 100%“.

„Am dat binecuvântarea mea, dacă reuşesc să facă acest lucru, e grozav, dar şi dacă nu le iese, este bine. Aprob parteneriatul, de principiu“, a declarat Trump sâmbătă reporterilor la Casa Albă.

Recomandări

ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
IRANUL ATACĂ ISRAELUL
POLITICO: URSULA ARE ȘANSE MAI MICI LA C.E.
EU VARA NU DORM..
INTERSECȚIILE PRIND CULOARE
MERITĂ COACHELLA ORI BA?

Dacă parteneriatul se va concretiza, TikTok va deveni companie cu sediul în SUA, iar astfel se vor crea 25.000 de locuri de muncă, în special în Texas, adăugând că noua companie va fi numită în continuare TikTok şi „nu va avea nimic de-a face cu China“.

Trump a mai spus că noua companie TikTok va fi „controlată în totalitate de Oracle şi Walmart“ şi va avea sediul în Texas.

Reacția TikTok SUA nu a întârziat să apară. „Suntem aici pentru a rămâne“, a postat pe Twitter rețeaua socială, alături de un mesaj de la Vanessa Pappas, șeful interimar TikTok.