• Toate aceste conturi au fost închise, însă conţinutul lor a fost salvat pe o bază de date în scop de cercetare ştiinţifică, a precizat Twitter.
  • Conturile ruse promovau partidul puterii şi îi ataca pe detractorii acestuia.
  • Conturile turcești sunt consacrate în special promovării preşedintelui Recep Tayyip Erdogan şi partidului puterii, potrivit Twitter. 
  • Reţeaua de conturi chineză publica tweet-uri, probabil destinate diasporei, „ce difuzau teorii geopolitice favorabile Partidului Comunist Chinez, susţinând în acelaşi timp teorii înşelătoare„, spun reprezentații Twitter.

Twitter a eliminat definitiv peste 32.000 de conturi legate de trei operațiuni distincte atribuite Chinei, Rusiei și Turciei care încalcă politicile de manipulare a platformei, a declarat vineri compania de socializare, scrie Politico.

Reprezentanții Twitter spun că au dezactivat 23.750 de conturi legate de China şi distribuite de alte circa 150.000 de conturi ce serveau drept amplificatori. De asemenea, Twitter a închis 7.340 de conturi legate de Turcia şi 1.152 de conturi legate de Rusia.

„Reţeaua de conturi chineză publica tweet-uri, în principalul în chineză şi probabil destinate diasporei, „ce difuzau teorii geopolitice favorabile Partidului Comunist Chinez, susţinând în acelaşi timp teorii înşelătoare asupra dinamicii politice în Hong Kong”, a explicat Twitter într-o notă de analiză.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

În ceea ce priveşte reţeaua de conturi turce, este consacrată în special promovării preşedintelui Recep Tayyip Erdogan şi partidului puterii, potrivit Twitter. Conturile ruse serveau la rândul lor pentru a promova partidul puterii şi a-i ataca pe cei care îi denigrau.