• 877.000 de conturi Twitter au fost dezactivate, iar alte 497.000 au fost suspendate între 27 octombrie și 1 noiembrie.
  • Compania a analizat peste 3,1 milioane de conturi și activitatea lor zilnică.
  • Creșterea numărului de dezactivări este rezultatul faptului că oamenii supărați de faptul că Elon Musk a cumpărat Twitter.

Twitter ar fi pierdut peste un milion de conturi de când șeful Tesla, Elon Musk, a încheiat acordul de cumpărare a platformei de microblogging pentru 44 de miliarde de dolari și a preluat conducerea companiei, sugerează o nouă analiză.

De când titanul Tesla a preluat conducerea Twitter, pe 27 octombrie, peste 850.000 de conturi au fost dezactivate și aproape 500.000 probabil suspendate, potrivit Bot Sentinel, o firmă care urmărește comportamentul neautentic pe Twitter, a relatat prima dată MIT Technology Review.

Pe baza datelor noastre interne, estimăm că 877.000 de conturi Twitter au fost dezactivate, iar alte 497.000 au fost suspendate între 27 octombrie și 1 noiembrie. Este mai mult decât dublu față de numărul obișnuit”, a scris pe Twitter fondatorul Bot Sentinel, Christopher Bouzy, împărtășind o listă cu unele dintre conturile care au fost suspendate sau dezactivate.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Compania a analizat peste 3,1 milioane de conturi și activitatea lor zilnică și a descoperit proporția acestora care au fost dezactivate sau suspendate după preluarea de către domnul Musk.

Acest număr a fost apoi extins la baza totală de utilizatori a Twitter, de aproximativ 237 de milioane de utilizatori activi zilnici monetizabili”, pentru a ajunge la cifra de aproximativ 1 milion de utilizatori.
Noua analiză sugerează că a existat o creștere de aproximativ 200% a pierderilor de conturi pe platforma de microblogging de când multimiliardarul a încheiat afacerea și a cumpărat compania de social media.

Credem că creșterea numărului de dezactivări este rezultatul faptului că oamenii supărați de faptul că Elon Musk a cumpărat Twitter și au decis să-și dezactiveze conturile în semn de protest”, a declarat dl Bouzy, potrivit MIT Technology Review.