• 877.000 de conturi Twitter au fost dezactivate, iar alte 497.000 au fost suspendate între 27 octombrie și 1 noiembrie.
  • Compania a analizat peste 3,1 milioane de conturi și activitatea lor zilnică.
  • Creșterea numărului de dezactivări este rezultatul faptului că oamenii supărați de faptul că Elon Musk a cumpărat Twitter.

Twitter ar fi pierdut peste un milion de conturi de când șeful Tesla, Elon Musk, a încheiat acordul de cumpărare a platformei de microblogging pentru 44 de miliarde de dolari și a preluat conducerea companiei, sugerează o nouă analiză.

De când titanul Tesla a preluat conducerea Twitter, pe 27 octombrie, peste 850.000 de conturi au fost dezactivate și aproape 500.000 probabil suspendate, potrivit Bot Sentinel, o firmă care urmărește comportamentul neautentic pe Twitter, a relatat prima dată MIT Technology Review.

Pe baza datelor noastre interne, estimăm că 877.000 de conturi Twitter au fost dezactivate, iar alte 497.000 au fost suspendate între 27 octombrie și 1 noiembrie. Este mai mult decât dublu față de numărul obișnuit”, a scris pe Twitter fondatorul Bot Sentinel, Christopher Bouzy, împărtășind o listă cu unele dintre conturile care au fost suspendate sau dezactivate.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Compania a analizat peste 3,1 milioane de conturi și activitatea lor zilnică și a descoperit proporția acestora care au fost dezactivate sau suspendate după preluarea de către domnul Musk.

Acest număr a fost apoi extins la baza totală de utilizatori a Twitter, de aproximativ 237 de milioane de utilizatori activi zilnici monetizabili”, pentru a ajunge la cifra de aproximativ 1 milion de utilizatori.
Noua analiză sugerează că a existat o creștere de aproximativ 200% a pierderilor de conturi pe platforma de microblogging de când multimiliardarul a încheiat afacerea și a cumpărat compania de social media.

Credem că creșterea numărului de dezactivări este rezultatul faptului că oamenii supărați de faptul că Elon Musk a cumpărat Twitter și au decis să-și dezactiveze conturile în semn de protest”, a declarat dl Bouzy, potrivit MIT Technology Review.