• Twitter: Elon Musk interzice linkurile către rețelele sociale rivale, inclusiv Facebook și Instagram.
  • Twitter nu mai permite ceea ce platforma numește ,,promovare gratuită” , inclusiv pentru Facebook, Instagram și Mastodon.
  • Utilizatorii care încalcă această regulă riscă să li se suspende conturile.

Utilizatorii Twitter nu vor mai avea dreptul să publice linkuri către mai multe dintre reţelele de socializare concurente, a anunţat duminică într-un comunicat platforma miliardarului Elon Musk, potrivit Le Monde.

Twitter nu mai autorizează promovarea gratuită a anumitor reţele de socializare pe Twitter”  , se arată în acel anunţ, care precizează că reţelele avute în vedere prin această măsură sunt Facebook, Instagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Post şi Nostr, precum şi „linkurile către agregatori de reţele de socializare precum linktr.ee, lnk.bio” . Devine astfel interzis un tweet precum: Urmăriţi @numele de utilizator pe Instagram .

Conturile jurnaliștilor au fost șterse

Utilizatorii care încalcă această regulă riscă să li se suspende conturile de Twitter. Dacă încălcările acestei reguli rămân un act izolat sau constituie o primă neconformare, vom putea lua un anumit număr de măsuri, mergând de la suprimarea unuia sau mai multor tweet-uri şi până la închiderea temporară a contului sau conturilor , dar apoi orice recidivă va antrena suspendarea permanentă , avertizează platforma.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Tweeturile nu sunt singurele afectate de această nouă politică, deoarece nici biografia și numele utilizatorului nu pot conține linkuri, sub sancțiunea suspendării temporare sau chiar permanente.

Elon Musk, care a cumpărat recent Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, este un apărător fervent al libertății de exprimare. Cu toate acestea, în ultimele zile, el a șters și apoi a restabilit conturile mai multor jurnaliști americani, în special de la CNN, New York Times și Washington Post. Acest lucru a provocat îngrijorare în Uniunea Europeană și în Națiunile Unite, iar vicepreședintele Comisiei Europene l-a amenințat chiar cu sancțiuni.