• Pagina oficială de Facebook a Campionatului European 2020 a comis cel puțin trei greșeli într-o postare, iar într-una este implicată (indirect) și țara noastră
  • Mai exact, meciul dintre Ungaria și Portugalia, programat în această seară la 19:00 pe Puskas Arena din Budapesta, a fost mutat la… București
  • În postare mai apar cel puțin două greșeli, de data aceasta nu în text, ci în fotografie

Pagina oficială de Facebook a Campionatului European 2020 a comis cel puțin trei greșeli într-o postare, iar într-una este implicată (indirect) și țara noastră.

Mai exact, meciul dintre Ungaria și Portugalia, programat în această seară la 19:00 pe Puskas Arena din Budapesta, a fost mutat la… București. Astfel, UEFA îl „îndruma” pe Ronaldo să vină să viziteze România.

Nu este prima oară când străinii fac confuzie între cele două orașe, și având în vedere forma lor asemănătoare în limba engleză (Bucharest/Budapest), precum și statutul de capitală a două state vecine, este de înțeles.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Totuși, în postare mai apar cel puțin două greșeli, de data aceasta nu în text, ci în fotografie. Grafica evidențiată avea rolul de a arăta ora la care se joacă meciul în mai multe regiuni din lume.

În primul rând, a mutat orașul München, din sud-estul Germaniei, „casa” campioanei locale en titre, Bayern, tocmai în partea de est a Franței sau în partea de vest a Elveției, cel puțin asta reiese din fotografie. În al doilea rând, cei care au făcut poza n-au nimerit nici geografia SUA. Au mutat orașul Los Angeles de pe Coasta de Vest, tocmai în deșert – poziția marcată fiind mai degrabă reprezentativă pentru Las Vegas.