Un australian a doborât recordul pentru cea mai lungă sesiune de surf

  • Un australian a doborât recordul mondial pentru cea mai lungă sesiune de surfing – și a continuat să se dea pe valuri până vineri seara, ora locală.
  • Recordul lui Blake Johnston a fost doborât după 30 de ore și 11 minute petrecute în apă pe plaja Cronulla din sudul orașului Sydney.
  • El a ieșit pentru scurt timp din mare, vineri la prânz, pentru un control medical și pentru a primi picături pentru ochi.

Un australian a doborât recordul mondial pentru cea mai lungă sesiune de surfing – și a continuat să se dea pe valuri până vineri seara, ora locală. Recordul lui Blake Johnston a fost doborât după 30 de ore și 11 minute petrecute în apă pe plaja Cronulla din sudul orașului Sydney.

Descriindu-se ca fiind destul de fiert”, Johnston a declarat reporterilor că va continua, deoarece mai am încă o treabă de făcut”. Maratonul său de plimbare cu placa a strâns aproximativ 240.000 de dolari australieni (132.000 de lire sterline) în scopuri caritabile, scrie BBC.

Cu ajutorul reflectoarelor pentru a ilumina o secțiune a surfului din Cronulla cunoscută sub numele de The Alley”, Johnston a continuat să navigheze peste noapte, iar până vineri la prânz a parcurs peste 600 de valuri. În vârstă de 40 de ani, fostul surfer profesionist și alergător de distanță se confruntă cu riscul de orbire, deshidratare, precum și cu privarea de somn, hipotermie, atac de rechin și înțepături de meduză.

El a ieșit pentru scurt timp din mare, vineri la prânz, pentru un control medical și pentru a primi picături pentru ochi.

Am făcut surf la ora două dimineața cu el, iar luminile s-au stins, așa că era întuneric beznă”, a declarat fratele său Ben pentru Australian Broadcasting Corporation.

Erau o grămadă de meduze acolo, așa că a fost cel puțin interesant”. Vorbind înainte de provocarea sa, Johnston a spus: M-am gândit că aș putea să o fac. Pot să alerg timp de 40 de ore. Dar, în acest fel, pot să fac surf cu oamenii, să aduc comunitatea și să fac o diferență pentru viitor.”

Johnston strânge fonduri pentru Fundația Chumpy Pullin, înființată în memoria snowboarderului olimpic australian Alex Chumpy” Pullin, care s-a înecat în largul Coastei de Aur în timp ce practica pescuitul subacvatic în 2020. De asemenea, el sprijină organizațiile caritabile pentru sănătate mintală, în parte în semn de omagiu adus tatălui său care și-a luat propria viață în urmă cu zece ani.