• Un oltean a pus la vânzare un tun pe un grup de anunțuri pe Facebook
  • Prețul cerut a fost de 3.000 de euro și s-a dat în aproximativ 24 de ore
  • Postarea a stârnit reacții amuzante din partea românilor

Un oltean a pus la vânzare un obiect inedit pe un grup de anunțuri pe Facebook. El a oferit un tun, care el susține că datează din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, în schimbul sumei „modice” de 3.000 de euro.

Zis și făcut. Ba chiar mai mult de atât, s-a dat ca pâinea caldă, mai ales că oferea și transportul obiectului în prețul cerut.

La aproximativ 24 de ore de la postarea anunțului, olteanul a revenit cu un update legat de faptul că tunul a fost vândut. Nu a fost făcut public prețul final.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Unii utilizatori l-au avertizat pe bărbat în legătură cu faptul că ar putea avea probleme cu legea. Pentru vânzarea armelor există un regim legal strict. De la această regulă există totuși o excepție. Armele dezafectate, doar cu rol decorativ, pot fi vândute fără nici un fel de probleme. Tunul în cauză face parte din excepție, fiind dezafectat.

Pe de altă parte, alții utilizatori au început să facă glume pe seama anunțului. Printre cele mai reușite, care stârnesc cel puțin un zâmbet se numără:

„Tu nu ai mâncare acasă și ai auzit că se dă gratis la pârnaie.”
„Nu bate, nu troncăne.”
„Schimbi cu mitralieră? Bineînțeles, diferența de la mine, 3kg de coca.”
„Dai la schimb? Am unul puțin folosit în Irak.”
„Funcționează? Că vreau să-l probez în cartier.”

Bărbatul a și răspuns, spunând: „Nu, că al meu are cauciucuri noi”.

Armele de război pot fi tranzacționate între colecționari dacă sunt dezafectate de un specialist, iar rolul lor va fi doar de decor.