• Un excursionist rătăcit pe un munte din SUA a ignorat apelurile salvatorilor pentru că nu recunoștea numărul de telefon, relatează The Guardian.
  • Încercările repetate de a lua legătura cu bărbatul dispărut pe muntele Elbert de mai bine de 24 de ore au rămas fără răspuns

Un bărbat care s-a rătăcit timp de 24 de ore în timp ce făcea o drumeție pe cel mai înalt munte din Colorado a ignorat apelurile telefonice repetate ale echipelor de salvare deoarece acestea proveneau de la un număr necunoscut, spun autoritățile.

Excursionistul a fost dat dispărut în jurul orei 20:00, pe 18 octombrie, după ce nu s-a întors la locul unde era cazat, au declarat echipele de căutare și salvare din comitatul Lake.

Încercările repetate de a lua legătura cu bărbatul prin apeluri, mesaje text și mesaje vocale au fost ignorate.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Cinci membri ai echipei de salvare au fost trimiși în jurul orei 22:00 pentru a căuta „zone cu probabilitate ridicată” pe de la Mount Elbert, dar s-au întors în jurul orei 3:00 dimineața următoare, după ce nu au reușit să îl localizeze pe excursionistul dispărut pe vârful de 4.401 metri înălțime.

O a doua echipă a plecat la ora 7 dimineața a doua zi pentru a căuta în zonele în care drumeții „pierd de obicei urma”, dar a descoperit că bărbatul se întorsese la locul de cazare în jurul orei 9:30.

Excursionistul a declarat autorităților că s-a rătăcit în jurul căderii nopții și că „a sărit pe diferite trasee încercând să localizeze locul potrivit” înainte de a ajunge în cele din urmă la mașina sa în dimineața următoare, la aproximativ 24 de ore după ce a pornit în drumeție.

Serviciul de căutare și salvare din comitatul Lake a declarat că bărbatul a declarat că nu avea „nicio idee” că cineva îl căuta.

„Un lucru notabil de reținut este că turistul a ignorat apelurile telefonice repetate de la noi pentru că nu a recunoscut numărul”, a adăugat agenția de salvare.

„Dacă ați întârziat conform itinerariului dumneavoastră și începeți să primiți apeluri repetate de la un număr necunoscut, vă rugăm să răspundeți la telefon; poate fi vorba de o echipă de căutare și salvare care încearcă să vă confirme că sunteți în siguranță!”, a completat sursa citată.

Mai mult de 32 de ore au fost dedicate căutărilor. Vestea că excursionistul a ignorat apelurile salvatorilor a stârnit o avalanșă de reacții furioase pe rețelele sociale.

„Vă rugăm să vă amintiți că ceea ce pare a fi de bun simț în retrospectivă nu este evident pentru un om în momentul în care este pierdut și panicat”, au răspuns serviciile de căutare și salvare din comitatul Lake printr-o postare pe Facebook.

„În Colorado, majoritatea oamenilor care petrec timp în aer liber au o bună înțelegere a infrastructurii de căutare și salvare care este acolo pentru a-i ajuta, dar nu este cazul la nivel național”, au completat ei.