Un certificat de vaccinare fals al lui „Adolf Hitler” sfidează controalele europene

Comisia Europeană propune o perioadă standard de 9 luni de acceptare a certificatelor de vaccinare Sursa: Hepta
  • Unele dintre codurile utilizate pentru generarea cardului verde european ar fi fost furate.
  • Unul dintre codurile utilizate îl vizează și pe Adolf Hitler, pe care, dacă îl scanezi, apare numele fostului conducător al Germaniei, complet vaccinat.
  • În Italia, certificatele de vaccinare sunt în centrul unei dezbateri politice aprinse.

Un certificat digital de vaccinare împotriva coronavirusului în numele lui Adolf Hitler a eludat controlul autorităților europene. Nu este clar încă dacă aceste coduri digital au fost furate de la un birou de emitere.

Rezultatul scanării codului QR al lui Adolf Hitler

După cum a relatat astăzi portalul italian zerozone.it, codul QR al certificatului a fost postat online de către utilizatorul Twitter @Reversebrain.

Cu toate acestea, pașaportul de vaccinare fals care a ieșit acum la lumină nu a fost considerat valabil doar de sistemul italian, ci și de aplicația oficială germană „CovPass Check” și dar și de aplicația „Check DCC”.

Pe de altă parte, metadatele pașaportului de vaccinare fals al lui „Adolf Hitler”, cu data de naștere 1/1/1900, nu duc în Italia, ci în Franța, deoarece certificatul ar fi fost eliberat de către securitatea socială franceză (CNAM).

Pe lângă o scăpare în biroul de certificate, este de asemenea posibil, potrivit experților, ca o persoană autorizată să fi emis cartea de identitate falsă.