Un liliac din specia „Pipistrellus nathusii” care a zburat 2.018 km, de la Londra în Rusia, a murit după ce a fost atacat de o pisică, relatează BBC.

Femela, de mărimea unui deget mare uman, a fost descoperit în regiunea rusă Pskov.

Liliacul, a cărui aripă avea marcajul „Grădina Zoologică din Londra”, a fost salvat de un grup de reabilitare a liliecilor, iar ulterior a murit.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Aceasta este cea mai mare distanţă înregistrată, parcursă de un liliac din Marea Britanie în Europa, depăşind recordurile cunoscute.

Liliacul, care cântărea 8 grame, a fost găsit de o locuitoare, Svetlana Lapina, din micul sat Molgino, iar descoperirea a fost raportată la Bat Conservation Trust din Marea Britanie.

De ce sunt studiate zborurile liliecilor

Lisa Worledge, şefa serviciilor de conservare la Bat Conservation Trust, a declarat: „Aceasta este o călătorie remarcabilă, cea mai lungă pe care o cunoaştem a unui liliac din Marea Britanie în Europa. Un record olimpic. Călătoria este o descoperire ştiinţifică interesantă şi o altă piesă în puzzle-ul migraţiei liliecilor.”

Aripa femelei a fost marcată în 2016, la Londra, de observatorul Brian Briggs.

Recordul este depăşit doar de o altă călătorie a unui liliac care a migrat din Letonia în Spania în 2019, un record de 2.224 km.

Migraţia liliecilor este legată de schimbările climatice, care vor avea un impact suplimentar asupra speciei.