Un singur cuvânt poate strica o prietenie. Cel mai agresiv răspuns pe care îl poți trimite într-un mesaj text

Un singur cuvânt poate strica o prietenie, deci ai grijă ce le răspunzi prietenilor prin mesaje. Mesajele text sunt interpretabile- ,,sigur” devine un cuvânt agresiv – îi poate da mixt feelings persoanei care ți-a adresat o întrebare, scrie New York Post.

Utilizatorii Reddit spun că folosesc acest răspuns doar atunci când sunt sarcastici sau când n-au chef de o activitate.

Un sociolingvist american a zis că un om care răspunde așa, ezită sau e indecis, doar emoticoanele pot anima răspunsul. Este ca atunci când cineva răspunde sec cu un K, în loc de OK.

„Folosesc de obicei „sigur” într-un mod sarcastic și lipsit de entuziasm”, a scris o persoană.

„În general, folosesc sure atunci când nu sunt atât de investit sau entuziasmat de asta, dar sunt dispus să accept. Ca și cum ai spune „în regulă”, a fost de acord altul.

Sociolingvistul Cynthia Gordon, profesor asociat la Universitatea Georgetown, a declarat pentru HuffPost că „sigur” are o calitate „indecisă” și „ezitantă”, sau chiar pasivă agresivă, similară cu utilizarea punctului pentru a încheia un mesaj sau pur și simplu tastarea literei „k”. ”

Deși cu toții putem beneficia de a fi „mai generoși cu interpretările noastre” ale textelor, ea a recunoscut că folosirea unor semne de punctuație veselă sau redactarea unei propoziții mai complete ar putea prezenta mai mult entuziasm decât un simplu „sigur”.

Exit mobile version