• TikTok a anunţat că va începe să permită unor conturi populare să perceapă abonamente pentru transmisiunile live.
  • Instrumente similare pentru a face bani au fost adăugate de rivali precum Instagram şi Facebook, pe măsură ce platformele de socializare concurează pentru personalităţile online care atrag publicul, potrivit AFP.
  • TikTok a anunţat la începutul acestei luni un program de partajare a veniturilor din publicitate cu cei mai proeminenţi creatori ai platformei de socializare, apropiindu-se de un model folosit deja de concurenţii săi.

TikTok a anunţat că va începe să permită unor conturi populare să perceapă abonamente pentru transmisiunile live.

Instrumente similare pentru a face bani au fost adăugate de rivali precum Instagram şi Facebook, pe măsură ce platformele de socializare concurează pentru personalităţile online care atrag publicul, potrivit AFP.

Abonamentul LIVE este o extensie a eforturilor noastre de a construi oportunităţi diversificate de monetizare, care să se potrivească unei game de nevoi ale creatorilor”, a precizat TikTok într-o postare pe blog.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?

TikTok a precizat că funcţia de abonament introdusă în această săptămână va fi disponibilă deocamdată doar pentru creatori pe bază de invitaţie, dar va fi extinsă la nivel global în lunile următoare. Compania nu a dezvăluit preţurile.

Creatorii vor putea să treacă într-un mod de chat exclusiv pentru abonaţi, a precizat compania.

Pentru a accesa funcţia de abonare LIVE, creatorii vor trebui să aibă cel puţin 18 ani, în timp ce utilizatorii vor trebui să aibă cel puţin aceeaşi vârstă pentru a se abona, a precizat TikTok în postare.

Avantajele pentru abonaţi vor include insigne digitale şi, în unele cazuri, posibilitatea de a controla unghiurile de filmare în timpul sesiunilor transmise.

TikTok a anunţat la începutul acestei luni un program de partajare a veniturilor din publicitate cu cei mai proeminenţi creatori ai platformei de socializare, apropiindu-se de un model folosit deja de concurenţii săi.