• Patriarhul Kiril a alunecat și a căzut în timpul sfințirii noii biserici a credincioșilor Petru și Fevronia de Murom, Novorossiisk.
  • Acesta se afla la slujba de sfințire când a alunecat pe podeaua udă și a căzut în mijlocul mulțimii.
  • Într-un interviu acordat pentru Ria Novosti, Patriarhul Kiril a asigurat că acea căzătură nu a avut consecințe pentru sanătatea sa.

Patriarhul Kiril al Moscovei și al Întregii Rusii a alunecat și a căzut în timpul sfințirii noii biserici a credincioșilor Petru și Fevronia de Murom, Novorossiisk. Acesta se afla la slujba de sfințire când a alunecat pe podeaua udă și a căzut în mijlocul mulțimii, a scris presa rusă.

Protodiaconul Bisericii Ortodoxe Ruse, Andrei Kuraev, a scris pe canalul său Telegram că patriarhul Kiril a căzut în timp ce părăsea amvonul, alunecând pe podeaua de marmură. 

„Nici agenți de pază, nici serviciul de protocol, nici episcopii care stăteau în apropiere nu au intervenit la timp. Patriarhul s-a rănit la spate pe marginea amvonului. Liturghia a continuat.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Mitropolitul Grigore și episcopul local Theognost se uitau vinovat la patriarh și așteptau o reacție. Dar de vină sunt restricțiile legate de coronavirus, din cauza cărora patriarhul nu permite să fie atins”, a scris Kuraev.

Într-un interviu acordat pentru Ria Novosti, Patriarhul Kiril a asigurat că acea căzătură nu a avut consecințe pentru sanătatea sa, precizând totodată că podeaua este foarte frumoasă, strălucitoare și netedă.

„Doar că podeaua este frumoasă, te poți uita în ea, este atât de strălucitoare și netedă. Dar când apa cade pe ea, chiar și cea sfințită, legile fizicii funcționează. M-am rostogolit atât de fără succes pe această podea frumoasă, dar, prin harul lui Dumnezeu, fără nicio consecință” , a explicat Patriarhul, relatează TV8.md .