• Accidentul s-a petrecut pe National Highway 1 din Taiwan
  • Poliţiştii ajunşi la faţa locului au confirmat că şoferul activase sistemul autonom de conducere
  • Incidente rutiere cu maşini pe pilot automat au fost de ordinul zecilor

Te-ai gândit că o maşină autonomă te scapă de stresul de a conduce? Mai gândeşte-te.

Un videoclip cu o maşină Tesla Model 3, pe pilot automat, care intră într-un camion răsturnat, a devenit viral pe social media.

Accidentul s-a petrecut pe National Highway 1 din Taiwan şi pare a fi cauzat de inabilitatea pilotului automat al Tesla de a detecta un obiect rectangular, de dimensiuni mari, în plină zi şi în condiţii meteo foarte bune.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Poliţiştii ajunşi la faţa locului au confirmat că şoferul activase sistemul autonom de conducere

În videoclip se poate vedea că maşina a avut doar o slabă tentativă de frânare înainte de a lovi camionul răsturnat pe şosea. Dar n-ar trebui să ne mire, pentru că au mai fost ocazii când pilotul automa Tesla, care foloseşte camere, pur şi simplu nu a văzut obiecte imobile de mari dimensiuni, mai ales dacă aveau culori deschise.

Se pare că genul acesta de obiecte sunt o provocare pentru orice sistem autonom sau de frânare automată. Iar incidente rutiere cu maşini pe pilot automat au fost de ordinul zecilor şi în Statele Unite şi în China, unele fiind soldate chiar cu victime.

Însă, pentru orice şofer care era cât de cât atent şi avea frâne funcţionale, accidentul ar fi fost imposibil. Din fericire, nimeni nu a fost rănit în acest accident.

Lecţia din această întâmplare ar fi că indiferent dacă foloseşti pilotul automat sau nu, e bine să fii mereu atent la drum, mai ales că nicio maşină nu se poate lăuda în prezent că este 100% autonomă.