• Un urs a creat panică pe pârtia Cocoșul, din Predeal
  • Un monitor de schi a încercat să-l alunge „cu vorba bună”
  • Ursul, vizibil înfometat, a plecat în cele din urmă în pădure
  • Un mesaj Ro-Alert a fost emis în zonă

O vorbă românească spune că nu te pui cu ursul! A încercat un monitor de schi din Predeal.

Totul după ce un Moş Martin a blocat azi dimineață activitatea pe pârtia Cocoşul. Zeci de turişti s-au oprit când l-au văzut de-a curmezişul în faţa lor, mai cu seama că animalul era chiar curajos şi se îndrepta spre schiori. Nici gând să fugă în pădure. Au urmat minute în şir de negocieri.

„N-a vrut să plece în pădure sub nicio formă, am încercat să îl imping. N-am avut nicio stare de frică, doar mă gândeam să nu mă împiedic cumva când mergeam singur. Aveam în buzunar un baton proteic și un energizant, dar nu. Ideea e să nu îi dai, sa nu se obișnuiască, să nu obțină, că apoi se învață”, a declarat Adrian Stoica, monitor de schi.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Oricâtă impresie ar fi că pe schiuri poți avea viteză și ursul, din câte se vede pe filmarea respectivă, poate avea o viteză. Respectivul exemplar, totuși, pare a fi un pui. Este un animal sălbatic și nu îi putem ști dinainte reacția. Ei au încercat să facă zgomot, dar ar fi putut să facă larmă mult mai mare, așa cum se face la galerii pe stadion. În momentul în care au devenit mai zgomotoși, se vede pe filmare că ursul a ezitat să se mai apropie de ei”, a explicat Ion Zaharia, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Brașov