• Meta plănuiește să implementeze criptarea de la un capăt la altul a celorlalte servicii de mesagerie din aplicațiile sale, ca parte a orientării sale continue și declarate către confidențialitate.
  • WhatsApp a declarat că va face, de asemenea, modificări la funcția Grupuri înainte de a lansa Comunități.
  • Administratorii de grup pot să șteargă mesajele problematice de pe chat-ul tuturor, să ofere apeluri vocale pentru până la 32 de persoane, să mărească partajarea de fișiere la 2 GB și să adauge reacții emoji la mesaje.

WhatsApp testează o nouă funcție numită Comunități pentru a organiza grupuri în structuri mai mari, care ar putea fi folosite la locul de muncă sau în școli, a anunțat joi serviciul de mesagerie deținut de Meta Platforms. Directorul WhatsApp, Will Cathcart, a declarat că această funcție va reuni grupurile, care sunt limitate la 256 de utilizatori, în comunități mai mari, unde administratorii ar putea trimite alerte către o comunitate de mii de persoane.

„Acest lucru este orientat cu adevărat către comunitățile din care faci deja parte în viața ta și care fac comunicare privată”, a declarat Cathcart într-un interviu acordat Reuters, citând Slack, deținut de Salesforce, sau Microsoft Teams ca tipuri de comunicare comparabile.

El a precizat că nu există planuri actuale de a percepe taxe pentru noua funcție, care este testată în versiune beta cu un număr mic de comunități globale, dar nu a exclus posibilitatea de a oferi „funcții premium pentru întreprinderi” în viitor.

Recomandări

CIOLACU PROMITE SOLIDARITATE UCRAINEI
CE CALITĂȚI ARE BĂRBATUL IDEAL
UCRAINA REZISTĂ DE DOI ANI
FIICA LUI OBAMA ÎȘI SCHIMBĂ NUMELE
CORPUL LUI NAVALNÎI A FOST PREDAT FAMILIEI
DOI ANI DE RĂZBOI ÎN UCRAINA

Serviciul de mesagerie, care este criptat de la un capăt la altul și are aproximativ 2 miliarde de utilizatori, a declarat că funcția Comunități va fi, de asemenea, criptată de la un capăt la altul.

WhatsApp s-a confruntat cu abuzuri, inclusiv cu mesageria în masă și cu răspândirea dezinformării și a discursurilor de ură. Cathcart a declarat că utilizatorii nu vor putea căuta diferite Comunități pe WhatsApp și că pentru noua funcție se vor folosi instrumente anti-abuz și măsuri de protecție, cum ar fi limitele de redirecționare.

WhatsApp a spus că vor exista, de asemenea, modificări la funcția Grupuri înainte de lansarea Comunități. Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta, a declarat într-o postare de joi că Communities va fi implementat în următoarele luni. El a precizat că Meta va crea funcții de mesagerie comunitară pentru Facebook, Messenger și Instagram.