• După mai multe luni de testare, WhatsApp a lansat o funcție care permite oamenilor să ascundă ultimele actualizări de stare văzute de anumite persoane.
  • De acum, utilizatorii au la dispoziție și opțiunea „My Contacts except”.
  • Acum puteți selecta cine din lista de contacte vă poate vedea poza de profil, Despre și starea Ultima vizionare.

WhatsApp implementează acum funcții de confidențialitate care le permit utilizatorilor să ascundă statutul „Ultima vizionare”, fotografia de profil și pagina „Despre” de anumite contacte. Setările actualizate adaugă o opțiune „Contacte mele cu excepția…” la secțiunea de confidențialitate, care se alătură opțiunilor existente „Toată lumea”, „Contacte mele” și „Nimeni”.

„Ultima dată când ați fost văzut, poza de profil, datele personale sau statusul vostru vor fi disponibile pentru contactele din agenda pesonală, cu excepția celor pe care le excludeți”, scrie WhatsApp pe pagina actualizată a întrebărilor frecvente.

„My Contacts Except…” va fi cu siguranță utilă dacă aveți acel prieten care vă semnalează mereu când ați fost online și nu ați răspuns la un mesaj. De asemenea, ar putea fi utilă și din punct de vedere al siguranței personale pentru persoanele care nu sunt prea sigure de motivele unui contact. Aceștia vor avea acum un control mai detaliat asupra persoanelor care văd ce anume, în loc să selecteze pur și simplu toate contactele sau niciunul.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

La fel ca înainte, dacă împiedicați un anumit contact să vizualizeze oricare dintre aceste detalii personale, nici dumneavoastră nu le veți putea vedea pe ale sale. Cu toate acestea, posibilitatea de a selecta din anumite contacte face ca acest lucru să fie mai ușor de înghițit decât pierderea accesului la statutul de „văzut ultima dată” al tuturor pentru a vă proteja pe al dumneavoastră.

Lansarea vine după ce a apărut în teste în cadrul aplicațiilor beta ale WhatsApp încă din septembrie 2021, așa că este bine să vedem că firma deținută de Meta o lansează pentru consumatorii de iOS și Android.