X le permite utilizatorilor „să partajeze nuditate sau comportament sexual adult produs și distribuit în mod consensual”

X și-a actualizat regulile pentru a permite utilizatorilor „să partajeze nuditate sau comportament sexual adult produs și distribuit în mod consensual”, atât timp cât este etichetat și nu se află într-o locație proeminentă, cum ar fi o imagine de profil sau un banner, scrie The Verge.

După ce a fost publicat acest articol, contul @Safety a transmis pe X următoarele: „Am lansat politicile privind conținutul pentru adulți și conținutul violent pentru a aduce mai multă claritate a regulilor noastre și transparență în aplicarea acestor domenii. Aceste politici înlocuiesc fostele noastre politici privind mediile sensibile și discursul violent – dar ceea ce aplicăm nu s-a schimbat.”

În trecut, X – cunoscut anterior sub numele de Twitter – nu interzicea în mod explicit pornografia. A devenit un cămin pentru unii creatori NSFW în urma lansării Twitter Blue (acum X Premium), deoarece creatorii puteau încuraja adepții să plătească pentru a vedea conținutul, similar cu OnlyFans. Conținutul NSFW ar putea fi o altă formă de venit pentru X, care a înregistrat o scădere a vânzărilor de publicitate în urma preluării de către Elon Musk.

Platforma le va cere utilizatorilor care „postează în mod regulat” conținut NSFW să își ajusteze setările pentru a marca imaginile și videoclipurile pe care le postează ca fiind conținut sensibil. Regulile X se aplică tuturor conținuturilor pentru adulți, indiferent dacă sunt generate de inteligența artificială, fotografice sau animate. În mod implicit, utilizatorii care nu au 18 ani sau care nu și-au introdus data nașterii nu pot vizualiza materiale NSFW. Noile reguli interzic, de asemenea, conținutul care „promovează exploatarea, lipsa consimțământului, obiectivarea, sexualizarea sau vătămarea minorilor și comportamentele obscene”.

Exit mobile version