• Câteva zeci de nave de război scufundate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial au ieșit la suprafață în apropiere de Tokyo.
  • Cercetătorii cred că ar fi vorba de nave japoneze capturate de Marina americană în timpul bătăliei de la Iwo Jima din 1945.
  • Navele au ieșit la suprafață de pe fundul Oceanului Pacific din cauza activității seismice.

Navele de război scufundate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial au ieșit la suprafață la aproximativ 800 de mile de Tokyo, scrie The Mirror.

Activitatea seismică a unui vulcan subacvatic numit Fukutoku-Okanoba a creat o nouă insulă mică în formă de C, care avea inițial un diametru de aproximativ 1 kilometru.

Cu toate acestea, de când a apărut, aceasta s-a scufundat încet și acum se estimează că are o treime din dimensiunea sa inițială.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
BEYONCE FACE SHOW LA VMA
MEGHAN FACE PARTENERIAT CU NETFLIX
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ

Potrivit Pazei de Coastă japoneze, mica insulă a fost formată din lavă întărită și este alcătuită din piatră ponce și cenușă vulcanică.

Însă aceeași erupție a împins la suprafață și 24 de nave care s-au scufundat în timpul bătăliei de la Iwo Jima din 1945.

În timpul bătăliei, 70.000 de pușcași marini americani au luptat împotriva a aproximativ 20.000 de soldați japonezi care se ascundeau în buncăre în interiorul rocilor vulcanice ale insulei.

Până la sfârșitul războiului, 20.000 de pușcași marini au fost răniți și aproape 7.000 au murit.

Aproape toți soldații japonezi au fost uciși în bătălie, care a fost una dintre cele mai sângeroase din cel de-al Doilea Război Mondial.

Se spune că vasele care au ieșit de pe fundul mării sunt nave japoneze scufundate care au fost capturate de marina americană în urma bătăliei.

Deoarece Iwo Jima nu avea port, navele au fost scufundate în paralel cu țărmul pentru a forma un dig de protecție, potrivit Arhivelor Naționale ale SUA.

Aceasta nu este prima dată când navele de război sunt vizibile, deoarece ele au putut fi văzute și în urmă cu 35 de ani din cauza activității seismice, înainte de a fi târâte din nou pe fundul oceanului.