• 34 de persoane au murit în urma unor alunecări de teren care s-au produs din cauza ploilor torențiale care au lovit orașul Petropolis, la nord de Rio de Janeiro.
  • Oficialii spun că până la 80 de case au fost distruse de ploile torențiale.
  • Din decembrie, ploile abundente au provocat inundații și alunecări de teren mortale în nord-estul Braziliei și în statul Sao Paulo, afectând recoltele și exploatarea minieră din statul Minas Gerais.

Autoritățile din Brazilia au anunțat că cel puțin treizeci și patru de persoane și-au pierdut viața din cauza unor alunecări de teren produse de ploile torențiale care au lovit orașul Petropolis, la nord de Rio de Janeiro.

Orașul, situat într-o zonă montană, la 68 de kilometri de Rio, a fost lovit de ploi torențiale care au transformat străzile în râuri, distrugând casele din cartierele de pe zonele înalte. Oficialii spun că până la 80 de case au fost distruse.

Agenția locală de meteorologie, MetSul, raportează că unele zone din Petropolis au primit aproape 26 de centimetri în mai puțin de șase ore – mai mult decât se aștepta pentru întreaga lună.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Într-o declarație de miercuri, Departamentul de Pompieri din Rio de Janeiro a precizat că peste 180 de pompieri, soldați și alți salvatori se aflau la fața locului, căutând supraviețuitori. Un videoclip distribuit pe rețelele de socializare arată pagubele care s-au produs pe străzile orașului.

Pe contul său de Twitter, președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, care se deplasează la Moscova, unde este așteptat să se întâlnească cu președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că a vorbit cu ministrul Dezvoltării Regionale, Rogerio Marinho și cu ministrul Economiei, Paulo Guedes, pentru a oferi asistență orașului.

Din decembrie, ploile abundente au provocat inundații și alunecări de teren mortale în nord-estul Braziliei și în statul Sao Paulo, afectând recoltele și exploatarea minieră din statul Minas Gerais.