Vremea rea continuă şi în weekend. Mesajul lui Raed Arafat: „Oamenii să asculte recomandările care vin prin Ro Alert”

  • Vineri, în Cluj a fost cod roşu, iar în Municipiul Bucureşti a fost cod portocaliu de ploi torenţiale
  • Raed Arafat a declarat că până duminică vor fi astfel de fenomene

UPDATE

Finalul de săptămână vine cu ploi torențiale și inundații. A fost cod portocaliu în șase județe, iar în capitală ai primit mesajul RoAlert care te avertiza că vremea își face de cap.

„În acest moment avem zona Bacău, Vrancea, Galaţi care au fost afectate. Din păcate, o persoană a fost declarată decedată în Neamţ şi o persoană dispărută în Bacău”, a declarat Raed Arafat la Aleph News.

Şeful DSU a mai spus că fenomenele acestea vor mai dura până duminică şi îndeamnă oamenii să se adăpostească şi să asculte sfaturile autorităţilor în cazul în care sunt prinşi în zonele mai grav afectate.

„Din ce ştiu, până duminică putem avea astfel de probleme. Noi primim alertă înainte cu foarte puţin timp, fenomenul apare brusc. Sfatul nostru este să nu încerce să traverseze cursurile de apă, oamenii să se adăpostească imediat, dacă au nevoie de ajutor să sune la 112 şi să asculte recomandările care vin prin Ro Alert”, a mai spus Arafat.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Meteorologii au emis o avertizare de vreme severă imediată, Cod roşu de furtună, valabilă în intervalul 19.05 – 19:45, pentru mai multe zone din Cluj.

Avertizarea vizează localitățile Cojocna, Feleacu, Petreștii de Jos, Ciurila, Tureni și Aiton din județul Cluj.

Se vor semnala vijelie puternică, grindină de mari dimensiuni și averse torențiale ce vor depăși 40….50 l/mp.

Până la ora 20.30 și Bucureştiul se află sub avertizare Cod portocaliu. Meteorologii anunță în Capitală averse torențiale ce vor depăși 30…35 l/mp.

În intervalul 19.15 – 20.30 este Cod portocaliu în localitățile Slatina, Balș, Drăgănești-Olt, Piatra-Olt, Osica de Sus, Fărcașele, Mărunței, Curtișoara, Fălcoiu, Izvoarele, Găneasa, Valea Mare, Dobrosloveni, Strejești, Pleșoiu, Brâncoveni, Bobicești, Pârșcoveni, Coteana, Teslui, Brebeni, Bârza, Slătioara, Grădinari, Voineasa, Cezieni, Dobrun, Osica de Jos, Șopârlița, Milcov și Ipotesti din județul Olt și Pielești, Robănești, Teslui, Drăgotești din județul Dolj.

Se anunță averse torențiale care vor acumula 35…40 l/mp, vijelie, frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni.

Până la ora 20.00 este alertă de vreme rea și în Bârlad, Zorleni, Murgeni, Fălciu, Banca, Berezeni, Vinderei, Pădureni, Lunca Banului, Vetrișoaia, Roșiești, Tutova, Hoceni, Epureni, Grivița, Mălușteni, Bogdănești, Dimitrie Cantemir, Ivești, Șuletea, Băcani, Vutcani, Găgești, Viișoara, Blăgești, Dodești, Fruntișeni, Pochidia, Pogonești, Ciocani din județul Vaslui. Aici se vor semnala averse torențiale ce vor depăși 35…45 l/mp, frecvente descărcări electrice, izolat vijelie.