• Radioul public japonez NHK a avertizat locuitorii cu privire la un tsunami de un metru înălțime
  • Un cutremur cu magnitudinea 7,2 pe scara Richter s-a produs la ora locală 18:09 (ora 09.09 ora României) în apele Pacificului din regiunea Miyagi
  • Este periculos pe mare sau în apropierea coastei”, se menționează în avertizarea transmisă în Japonia

Un cutremur cu magnitudinea 7,2 pe scara Richter a avut loc sâmbătă în apropierea coastei de est a orașului Honshu, Japonia, a anunțat Centrul German de Cercetare pentru Geoștiințe GFZ, citat de Daily Mail.

Radiodifuzorul public japonez NHK a avertizat rezidenții că se așteaptă ca un tsunami de un metru să lovească regiunea Miyagi.

Cutremurul a avut loc la ora 18:09 (09.09 ora locală a României) în apele Pacificului în largul regiunii Miyagi, la o adâncime de 60 de kilometri (37 mile), au anunțat autoritățile japoneze, care au emis o alertă de tsunami ce ar putea aduce valuri de un metru.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CE MĂNÂNC AZI? PRIMĂVARA DESCHIDE SEZONUL VERDEȚURILOR
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP

Prefectura Miyagi a fost puternic avariată în timpul uriașului cutremur și tsunami din 2011, care a ucis peste 15.000 de oameni.

Alerta de tsunami anunță că: „Este periculos pe mare sau în apropierea coastei. Cei care sunt pe mare ar trebui să iasă imediat și să părăsească coasta.

Marea va continua să fie agitată, așa că vă rugăm să nu intrați în mare sau să vă apropiați de coastă până când avertismentul nu va fi eliminat.”