ANM a emis o alertă Cod galben de vânt în toată țara. Vremea va fi geroasă cu temperaturi de minus 10 grade Celsius

  • Meteorologii au emis luni o informare de vreme deosebit de rece și geroasă dimineața
  • Informarea menționează și o avertizare Cod galben de vânt în Carpații Meridionali și Orientali și în județe din zona Moldovei
  • Temperaturile minime vor fi cuprinse între -15 și -10 grade Celsius

Meteorologii au emis luni o informare de vreme deosebit de rece și geroasă dimineața, valabilă în toată țara până miercuri, dar și o avertizare Cod galben de vânt în Carpații Meridionali și Orientali și în județe din zona Moldovei.

Temperaturile minime între -15 și -10 grade Celsius

Potrivit informării emise de ANM, în nordul, centrul și estul țării, vremea va fi deosebit de rece, local geroasă dimineața și noaptea, iar în cursul nopții de marți spre miercuri și în regiunile sudice.

În aceste zone temperaturile minime se vor încadra, în general, între -15 și -10 grade Celsius, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor coborî până în jurul a minus 20 de grade Celsius.

Maximele de marți vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -6 și 0 grade.

Cod galben de vânt pentru Carpații Meridionali și Orientali

Informarea este valabilă de luni, de la ora 20.00, până miercuri, la ora 10.00.

Totodată, ANM a emis avertizări Coduri galbene de vânt pentru Carpații Meridionali și Orientali și pentru zona Moldovei.

De luni, de la ora 10.00, până marți, la ora 2.00, este Cod galben de vânt în Carpații Meridionali și Orientali, la altitudini de peste 1700 m. În aceste zone, vântul va avea intensificări, cu rafale de până la 70-90 km/h, spulberând temporar zăpada și determinând scăderea vizibilității.

Avertizare Cod galben de vânt pentru zona Moldovei

Tot sub Cod galben de vânt va fi și zona Moldovei, luni, până la ora 20.00. Pe parcursul zilei, în Moldova, local și temporar vor fi intensificări ale vântului cu rafale în general de 55-60 km/h, astfel încât senzația de rece va fi accentuată, iar în jumătatea de nord a regiunii, zăpada va fi spulberată.

Intensificări ale vântului cu viteze în general de 40-50 km/h vor fi și în Transilvania, Oltenia, Dobrogea și estul Munteniei.