Meteorologii au emis joi o informare de vreme deosebit de rece, valabilă până vineri seara în întreaga ţară, dar şi o avertizare Cod galben de vânt puternic în zona de munte.

Informarea meteorologică este în vigoare până vineri, la ora 23.00. Conform acesteia, la munte, vântul va avea intensificări cu viteze de peste 55-60 km/h, iar începând din noaptea de joi spre vineri, la altitudini mari, rafalele vor depăşi 80 km/h.

Temporar, intensificări ale vântului se vor semnala joi şi în regiunile estice, sud-estice şi în extremitatea de sud-vest, cu viteze de 40-50 km/h, iar vineri în cea mai mare parte a teritoriului, local cu rafale în general de 50-60 km/h.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Vremea se va menţine deosebit de rece în toată ţara, iar în timpul nopţii în depresiunile intramontane şi în dealurile subcarpatice din sud vor fi temperaturi minime de 0-3 grade, favorizând izolat producerea brumei.

De asemenea, meteorologii au emis o avertizare Cod galben de vânt puternic la altitudini de peste 1.700 de metri. Avertizarea este în vigoare de joi, de la ora 21.00, până vineri, la ora 23.00. În acest interval, la munte, vântul va avea intensificări susţinute cu rafale ce vor depăşi 90-100 km/h.