Meteorologii avertizează că urmează un weekend cu vreme foarte rece, cu precipitaţii în mai multe regiuni ale ţării şi chiar cu ninsori în zonele montane.

Meteorologii au emis o informare de vreme deosebit de rece, precipitaţii moderate cantitativ, predominant ninsori la munte (la peste 1.500 metri) şi intensificări temporare ale vântului.

Informarea este valabilă începând de vineri, la ora 10.00, până luni, la aceeaşi oră.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În intervalul menţionat vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării, cu valori termice în cursul zilelor mult mai coborâte decât mediile multianuale specifice datei.

Va ploua în jumătatea sudică a ţării pe parcursul zilei de vineri şi în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar sâmbătă şi duminică mai ales în vest şi sud-vest.

La munte, în special în Carpaţii Meridionali, la altitudini de peste 1.500 metri, vor predomina ninsorile şi pe alocuri se va depune strat de zăpadă. Cantităţile de apă vor depăşi pe alocuri 15…25 l/mp, iar izolat în Banat şi Oltenia 30…35 l/mp.

Temporar vântul va prezenta intensificări în vestul Carpaţilor Meridionali, în sudul Banatului şi pe litoral, cu viteze de peste 60…70 km/h, iar local şi în regiunile sud-estice, sudice şi în restul zonei montane, unde rafalele vor fi în general de 45…60 km/h.