• Valorile termice vor înregistra o creștere până pe 6 martie.
  • Vor fi temperaturi de 14 – 16 grade Celsius, după care se va răci brusc, timp de trei – patru zile.

Banat

La începutul primei săptămâni valorile termice diurne vor fi în creștere treptată, astfel că în perioada 3-5 martie vremea va fi caldă, cu maxime medii de 14…16 grade Celsius, apoi se vor răci brusc temperaturilor diurne și se va situa în jurul a 6…7 grade Celsius.

După 9 martie regimul termic va fi în ușoară creștere spre valori apropiate de normalul perioadei, medii ale maximelor de până la 10…11 grade Celsius. Temperaturile minime se vor situa în medie între 0 și 2 grade, exceptând nopțile din perioada 7-10 martie când vor fi mai scăzute, spre medii de -3…-2 grade Celsius. Începând cu data de 5 martie și până la sfârșitul intervalului de referință, local și temporar, se vor semnala precipitații slabe cantitativ.

Banat

La începutul primei săptămâni valorile termice diurne vor fi în creștere treptată, astfel că în perioada 3-5 martie vremea va fi caldă, cu maxime medii de 14…16 grade Celsius, apoi se va răci brusc, iar media temperaturilor diurne se va situa în jurul a 6…7 grade Celsius, în intervalul 6-8 martie.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

După 9 martie regimul termic va fi în ușoară creștere spre valori apropiate de normalul perioadei, medii ale maximelor de până la 10…11 grade Celsius. Temperaturile minime se vor situa în medie între 0 și 2 grade, exceptând nopțile din perioada 7-10 martie când vor fi mai scăzute, spre medii de -3…-2 grade Celsius.

Începând cu data de 5 martie și până la sfârșitul intervalului de referință, local și temporar, se vor semnala precipitații slabe cantitativ.

Transilvania

La începutul primei săptămâni valorile termice diurne vor fi în creștere treptată, astfel că în zilele de 4 și 5 martie vremea va deveni caldă, cu maxime medii de până la 12 grade Celsius, apoi se va răci brusc, iar media temperaturilor diurne se va situa în jurul a 3…5 grade Celsius, în intervalul 6-8 martie.

După 9 martie regimul termic va fi în ușoară creștere spre valori apropiate de normalul perioadei, medii ale maximelor de până la 7…8 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi preponderent negative și se vor situa în medie între -4 și -2 grade Celsius, exceptând nopțile din perioada 7-10 martie când vor fi mai scăzute, spre medii de -8…-5 grade Celsius.

Precipitații în general slabe cantitativ, vor fi pe arii restrânse în data de 1 martie și din nou, cu caracter local și temporar, începând cu 5 martie și până la sfârșitul intervalului de referință.

Maramureș

Valorile termice diurne vor fi în creștere treptată în primele zile ale intervalului, astfel că în zilele de 3 și 4 martie vremea va deveni caldă, cu maxime medii de 10…12 grade Celsius, apoi se va răci brusc, iar media temperaturilor diurne va scădea spre 3…4 grade Celsius, în intervalul 6-8 martie.

După 9 martie regimul termic va fi în ușoară creștere spre valori apropiate de normalul perioadei, cu medii ale maximelor în jurul a 8 grade Celsius. Temperaturile minime se vor situa în medie între -2 și 1 grad Celsius, exceptând nopțile din perioada 7-10 martie când vor fi mai scăzute, spre medii de -6…-4 grade Celsius.

Începând cu data de 5 martie și până la sfârșitul intervalului de referință, temporar, se vor semnala precipitații slabe cantitativ, pe arii mai extinse în 5 și 6 martie, precum și în perioada 11-14 martie.

Moldova

În intervalul 1-4 martie, procesul de încălzire se va resimți mai ales la valorile diurne, astfel încât media temperaturilor maxime va crește de la 5 la 14 grade Celsius, în timp ce media temperaturilor minime va oscila ușor în jurul valorii de 0 grade Celsius. Între 5 și 7 martie se estimează răcirea vremii, spre o medie a maximelor de 3…4 grade Celsius și a minimelor de -4…-3 grade Celsius.

A doua săptămână va fi caracterizată de o creștere treptată a valorilor termice, cu mici variații de la o zi la alta, iar în intervalul 12-14 martie vremea va deveni ușor mai caldă decât în mod obișnuit în a doua decadă a lunii martie, cu medii ale maximelor de 9…11 grade Celsius și ale minimelor de -2…0 grade Celsius.

Probabilitatea pentru precipitații în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 5-7 martie și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

Dobrogea

În intervalul 1-5 martie, procesul de încălzire se va resimți îndeosebi la valorile diurne, astfel încât media temperaturilor maxime va crește de la 6 la 13 grade Celsius, în timp ce media temperaturilor minime se va situa între 2 și 4 grade Celsius. Pe 6 și 7 martie se estimează răcirea vremii, spre o medie a maximelor de 5 grade Celsius și a minimelor de -1…0 grade Celsius.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, prin creșterea treptată a valorilor termice, cu mici variații de la o zi la alta, se va ajunge ca în intervalul 12-14 martie vremea să devină ușor mai caldă decât în mod obișnuit în a doua decadă a lunii martie, cu medii ale maximelor de 8…9 grade Celsius și ale minimelorde 1…3 grade Celsius.

Probabilitate pentru precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie, va fi mai ridicată în datele de 6 și 7 martie și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

Muntenia

Vremea se va încălzi până pe data de 5 martie, când va deveni caldă pentru această perioadă, cu temperaturi maxime ce vor crește, în medie, de la 8 la 16 grade Celsius și minime ce se vor situa, în medie, între 0 și 2 grade Celsius. Răcirea vremii estimată pentru intervalul 5-7 martie va conduce la o medie a maximelor în jurul a 6 grade și a minimelor de circa -3 grade Celsius.

A doua săptămână va fi caracterizată de o creștere treptată a valorilor termice, cu mici variații de la o zi la alta și spre sfârșitul ei vremea va deveni apropiată de normalul termic al celei de-a doua decade a lunii martie, cu medii ale maximelor de 9…11 grade Celsius și ale minimelor în jurul a 0 grade Celsius.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar, probabilitatea pentru precipitații urmând să fie în creștere în intervalele 6-8 martie și 12-14 martie.

Oltenia

Vremea se va încălzi în intervalul 1-5 martie, devenind caldă pentru această perioadă, cu temperaturi maxime ce vor crește, în medie, de la 10 la 16 grade Celsius și minime ce se vor situa, în medie, între 0 și 2 grade Celsius. Răcirea prognozată pentru intervalul 5-7 martie va conduce la o medie a maximelor în jurul a 6 grade Celsius și a minimelor de circa -3 grade Celsius.

A doua săptămână va fi caracterizată de o creștere treptată a valorilor termice, cu mici variații de la o zi la alta, iar spre sfârșitul ei vremea va deveni apropiată de normalul termic al celei de-a doua decade a lunii martie, cu medii ale maximelor de 9…11 grade Celsius și ale minimelor în jurul a 0 grade Celsius. Regimul pluviometric va fi în general deficitar, probabilitatea pentru precipitații urmând să fie în creștere în intervalele 6-8 martie și 11-14 martie

Vremea la munte

Vremea se va încălzi până pe data de 4 martie, când media regională a temperaturilor maxime va fi de 5…6 grade Celsius și cea a minimelor de -3…-2 grade Celsius. Răcirea prognozată pentru intervalul 5-7 martie va determina maxime, în medie, în jurul a -2 grade Celsius și minime, în medie, de -9..-7 grade Celsius.

În cea de-a doua săptămână a lunii martie, în ansamblu normală termic pentru această regiune, media temperaturilor maxime va crește treptat spre 0…2 grade Celsius, iar cea a minimelor va ajunge la -6…-4 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitații, predominant ninsori va fi în creștere începând din data de 5 martie.