ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Când se încălzește din nou

  • Temperaturile vor fi mai scăzute decât în mod normal în săptămâna 11 – 18 octombrie.
  • Vor urma două săptămâni cu temperaturi normale pentru această perioadă.
  • Meteorologii prognozează apoi chiar temperaturi peste cele normale perioadei.
  • Ploi se vor semnala, în general, în prima săptămână de prognoză.

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat marţi prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

Săptămâna 11 – 18 octombrie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sudice şi sudestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, cu posibilitatea unui deficit local, în regiunile nordice.

Săptămâna 18 – 25 octombrie

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil uşor mai coborâte local în sud, sud-est şi centru. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane din sud-vestul teritoriului.

Săptămâna 25 octombrie – 1 noiembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile extracarpatice, dar şi local excedentar în cele nordice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 1 – 8 noiembrie

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice acestei săptămâni, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor avea o tendinţă uşor deficitară în regiunile sud-vestice, centrale şi nordestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.