ANM a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Meteorologii anunță că vremea va fi mai caldă decât în mod normal

Meteo soare Sursa foto: Mediafax Foto

Temperaturile vor fi puţin mai ridicate decât în mod normal în următoarele 4 săptămâni, iar ploile vor lipsi în anumite zone. Prognoza meteo pentru intervalul 18 octombrie – 15 noiembrie.

Săptămâna 18 – 25 octombrie

Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în nord-est. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele montane.

Săptămâna 25 octombrie – 1 noiembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil uşor mai ridicate în regiunile nord-estice. Cantităţile de precipitaţii vor fi local deficitare în regiunile sudvestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 1 – 8 noiembrie.

Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării. Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile estice, sudvestice şi la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 8 – 15 noiembrie

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.