ANM a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Ne așteaptă ploi și temperaturi în scădere

Meteorologii spun că în partea a doua a lunii septembrie şi în primele săptămâni din octombrie vremea va fi schimbătoare. În prima parte a intervalului, se va răci accentuat şi va ploua în cea mai mare parte a ţării. Apoi, temperaturile vor reveni la valorile normale din această perioadă.

În săptămâna 20 septembrie-27 septembrie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării. Cel mai mult temperaturile vor coborî în regiunile nord-vestice şi nord-estice.

În ceea ce priveşte cantităţile de precipitaţii, va ploua mai mult în regiunile sudice şi sud-estice, iar în restul ţării vor fi cantităţi normale pentru acest interval.

În săptămâna 27 septembrie-4 octombrie, temperatura medie a aerului va avea valori normale în toată ţara.

Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare pentru această perioadă, în special în sud-vestul ţării.

În săptămâna 4 octombrie-11 octombrie, temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate de cele normale pentru acest interval, mai ales în regiunile sud-vestice.

De asemenea, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

În săptămâna 11 octombrie- 18 octombrie valorile termice şi cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.