ANM a extins codul portocaliu de furtuni: Vântul va atinge 90 de km/h în 15 județe. Cod galben de ploi în București

Județele în care se anunță cod portocaliu de furtună până sâmbătă. Cum va fi vremea în Capitală Sursă foto: CODRIN PRISECARU / MEDIAFAX FOTO
  • Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri dimineață noi avertizări de vreme rea.
  • Astfel, codurile portocaliu și galben au fost extinse și prelungite.

ANM transmite că avertizarea cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată este valabil în intervalul 18 august, ora 10:00 – 19 august, ora 8:00.

Astfel, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale și pe alocuri vijelii și grindină.

Astfel de fenomene vor fi pe parcursul zilei de miercuri (18 august) în Muntenia, cea mai mare parte a Moldovei, local în Transilvania și în nord-estul Olteniei, iar în noaptea de miercuri spre joi (18/19 august) și în Dobrogea.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp.

Meteorologii precizează că astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Codul portocaliu de ploi torențiale este valabil între 18 august, ora 14:00 și 19 august, ora 06:00.

În intervalul menționat, în nordul și estul Munteniei, cea mai mare parte a Dobrogei, sudul Moldovei, sud-estul Transilvaniei, precum și local în Carpații Meridionali și Orientali vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 70…90 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și izolat 50…70 l/mp.