• Furtunile rămân în Europa centrală
  • În această toamnă în Europa nu vor fi temperaturi foarte ridicate.
  • Începutul lunii septembrie o să fie mai cald decât media lunară în România.
  • Temperaturile pot depăși 30 de grade Celsius.

Vara a adus cu ea vreme extremă în toată Europa. Părți din Nordul și Centrul Europei s-au confruntat cu inundații fără precedent, iar în sud a fost caniculă, care a provocat incendii masive de vegetație. Toamna se anunță a fi la fel de călduroasă.

Va fi începutul de toamnă la fel de extrem ca vara care urmează să se încheie?

Pentru nordul Europei, în septembrie, octombrie și noiembrie, vom mai avea parte de furtuni ca cele pe care le-am întâmpinat, cu vânt puternic, dar mai ales slabe din punct de vedere descărcări electrice. Furtunile se vor muta, pe durata toamnei, spre sud, dar acolo nu vor mai avea o intensitate dezastruoasă.

Vor fi prezente în aceleași zone în care au făcut ravagii în această vară. Cu excepția lunii septembrie, vom avea temperaturi situatie între 19 și 21 de grade Celsius la început de sezon și 6 – 8 grade Celsius în noiembrie.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Cum e vremea la noi în țară în luna septembrie

Temperatura medie în România în ultimii 10 ani, în prima săptămână a lunii septembrie, a crescut cu 2.5 grade Celsius. Aceeași statistică arată că spre finalul lunii, temperatura medie este în parametri pentru prima lună din sezonul de toamnă.

Meteorologii anunță că vara se va prelungi pentru 10-15 zile, dar nu vom mai avea temperaturi foarte mari. Valorile vor fi doar mai mari decât media normală, cu 2-3 și poate chiar 4 grade Celsius.