• Prima săptămână din 2022 vine cu temperaturi de primăvară.
  • La început de ianuarie ar trebuie să avem temperaturi cuprinse între 0 grade Celsius și -4 grade Celsius în zonele montane.
  • În schimb, înregistrăm chiar și 11-12 grade Celsius.

Iarna încă se lasă așteptată. Prima săptămână din 2022 vine cu temperaturi de primăvară, mult peste normalul din această perioadă. Asta arată prognoza emisă de ANM.

Prima zi de luni din anul 2022 ne aduce temperaturi mult mai ridicate decât în mod normal. La început de ianuarie ar trebuie să avem temperaturi cuprinse între 0 grade Celsius și -4 grade Celsius în zonele montane. În schimb, înregistrăm chiar și 11-12 grade Celsius în Sud-Vestul extrem al țării, iar în Nord-Est, unde ar trebui să avem o medie de -1/-2 grade Celsius, înregistrăm temperaturi maxime de 4-6 grade Celsius.

Acest episod mai cald se apropie de sfârșit undeva pe ziua de joi, când temperaturile vor mai scădea în toată țara, dar acestea nu vor ajunge la normalul perioadei, ci vor fi mai mari cu 3-4 grade Celsius decât valorile normale.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

De astăzi este valabil un cod galben de vânt puternic în zona montană. În peste 20 de județe ne putem aștepta la rafale puternice, care pot atinge chiar și 70-80 km/h, iar la altitudini mai ridicate (peste 1.700 m), vom avea rafale de 90-100 km/h. Cei care au vacanță prelungită pe pârtie vor resimți aceste rafale.

Pe lângă zona montană, vor fi rafale și în restul țării, în special în Transilvania, unde vântul va atinge viteze de 45-50 km/h. Codul galben este valabil până mâine la orele dimineții, conform ANM.